Παναθηναϊκός: Οι τρεις... πονοκέφαλοι του Ράφα Μπενίτεθ

Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει ακόμη τρία ανοικτά ζητήματα στην ενδεκάδα του, τα οποία καλείται να λύσει λίγες ώρες πριν από τη σέντρα.

Παναθηναϊκός: Οι τρεις... πονοκέφαλοι του Ράφα Μπενίτεθ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τη Βικτόρια Πλζεν στο ΟΑΚΑ (22:00) με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να μείνει «ζωντανός» στη μάχη της πρώτης οκτάδας του Europa League.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Πελίστρι, Ρενάτο Σάντσες και Κυριακόπουλου, αλλά και τη δεδομένη απουσία από την ευρωπαϊκή λίστα των Ντέσερς, Γεντβάι, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ και Νίκα, το «Τριφύλλι» έχει μπροστά του μια ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα.

Τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δημιούργησαν «βαριά» ατμόσφαιρα, όμως η Ευρώπη προσφέρει μια ευκαιρία για restart. Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει ακόμη τρία ανοικτά μέτωπα για την πράσινη ενδεκάδα.

Αρχικά, ο Μπενίτεθ δεν έχει πάρει ακόμη οριστική απόφαση. Ο Μλαντένοβιτς είναι η πιο προφανής λύση, όμως δεν αποκλείεται να επιλεγεί ένα διαφορετικό πρόσωπο, καθώς η εικόνα του Σέρβου το τελευταίο διάστημα δεν πείθει απόλυτα.

Στη θέση του 10, το δίλημμα είναι μεγάλο. Μπακασέτας ή Τζούρισιτς; Ο Τζούρισιτς δείχνει βελτιωμένος, όμως ο Μπακασέτας προσφέρει σταθερότητα, εκτελεστική ικανότητα και προσωπικότητα. Η επιλογή της μεσοεπιθετικής γραμμής θα παίξει καθοριστικό ρόλο απέναντι σε μια ομάδα που κλείνει καλά τους χώρους.

Όσον αφορά τον φορ, με τον Ντέσερς εκτός λίστας, η επιλογή περιορίζεται σε Σφιντέρσκι και Πάντοβιτς. Κανείς από τους δύο δεν βρίσκεται στο καλύτερό του φεγγάρι, όμως ο Μπενίτεθ χρειάζεται ποδοσφαιριστή που θα πατήσει περιοχή και θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις μπαλιές των Ζαρουρί – Τετέ.

Τα υπόλοιπα «κλειδωμένα» πρόσωπα είναι ο τερματοφύλακας, ο Λαφόν, που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του. Στην άμυνα λογικά θα βρεθούν οι Καλάμπρια, Ίνγκασον, Πάλμερ-Μπράουν και η εκκρεμότητα στο αριστερό άκρο. Στο κέντρο, ο Τσιριβέγια στο «6», ο Τσέριν στο «8», ενώ στα εξτρέμ θα είναι ο Τετέ δεξιά και ο Ζαρουρί αριστερά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr