Μπενίτεθ: «Εκπλήσσομαι με την ερώτησή σας» - Τι είπε για τα μπάτζετ

Ο Ράφα Μπενίτεθ στο πλαίσιο της παρουσίασης του από τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε και στο μπάτζετ της ομάδας υπό την καθοδήγησή του.

Μπενίτεθ: «Εκπλήσσομαι με την ερώτησή σας» - Τι είπε για τα μπάτζετ

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Για την καριέρα του και τη διαχείριση μπάτζετ, όπως έκανε στη Λίβερπουλ, σε σχέση με το έργο που αναλαμβάνει στον Παναθηναϊκό: «Εκπλήσσομαι με την ερώτησή σας, αφού λίγοι γνωρίζουν πως τα καταφέραμε με χαμηλό μπάτζετ. Άρα το βασικό είναι να μπορέσεις να βελτιώσεις τους παίκτες, να φέρεις παίκτες από την ακαδημία. Αυτό θα το καταφέρουμε. Αν ο πρόεδρος θελήσει να βάλει περισσότερα χρήματα, θα το δεχθούμε χαρά! Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε την τωρινή ομάδα, να μεγαλώσουμε αυτό που υπάρχει. Ξεκίνησα ως προπονητής, μετά έγινα μάνατζερ και μετά έκανα και τα δύο. Πιστεύω ότι πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί, να βλέπουμε όλα τα νέα ταλέντα, να χτίζουμε το μέλλον και όχι το παρόν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ποιος είναι ο στόχος μου; Ο επόμενος αγώνας. Το βασικό είναι να βλέπω τι έχω μπροστά μου, άρα ένα-ένα τα πράγματα και βελτιώνοντας τα πράγματα και την ακαδημία και σκεπτόμενος το μέλλον, θα πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί στο ίδιο μύκος κύματος. Δεν είναι ο προπονητής μόνος του ή ο τεχνικός διευθυντής μόνος του που πρέπει να αποφασίζει για τους παίκτες. Και οι δύο μαζί πρέπει να δουλεύουμε για το καλό του συλλόγου. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να είμαστε ανταγωνιστικοί, έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία. Αν έχεις τα χρήματα ακόμα καλύτερα, αν δεν έχεις πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου. Στο ποδόσφαιρο για να πάρεις κάποιους παίκτες, πρέπει να δώσεις τα περισσότερα χρήματα ή να πας νωρίτερα και να τους πείσεις. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να φέρουμε παίκτες. Δεν θα μιλήσω για αυτό. Έχουμε καλούς παίκτες, πρέπει να μιλήσω μαζί τους, να τους δω και να τους γνωρίσω καλύτερα και μετά να σκεφτώ για το μέλλον. Είναι φανταστικό αν μπορούμε να φέρουμε Έλληνες παίκτες, γιατί αυτό θα μας δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση όσον αφορά την εσωτερική νοοτροπία. Πρέπει να έχουμε αυτή τη ισορροπία στο μυαλό μας. Ισορροπία και στον αγωνιστικό χώρο, και την άμυνα και την επίθεση, αλλά ουσιαστικά δεν έχεις πάρα πολλούς ντόπιους παίκτες, για να εγγυηθείς την καλή πορεία. Χρειάζεσαι και ξένους για να ενισχύσουν. Χρειαζόμαστε τα χρήματα και είναι σημαντικό αυτό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr