Ο Παναθηναϊκός «ζει» από τις εμπνεύσεις των λίγων
Όπως και να το δει κανείς, ο Παναθηναϊκός παραμένει στημένος πάνω σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ο αδιαμφισβήτητος πυλώνας της ομάδας — δεν βγαίνει ποτέ από την ενδεκάδα — ενώ ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που υποτίθεται θα ήταν ο αναπληρωματικός του Ντέσερς, έχει εξελιχθεί σε κομβική μονάδα.
Το πρόβλημα είναι πως όταν ο Μπακασέτας δεν αποδίδει επιθετικά, η ομάδα δυσκολεύεται πολύ να πάρει νίκες. Ο Πολωνός φορ είναι χρήσιμος, όμως απέχει από το να χαρακτηριστεί «πλήρης» επιθετικός.
Οι «πράσινοι» φαίνεται πως δεν μπορούν να νικήσουν σοβαρό αντίπαλο αν οι μεσοεπιθετικοί τους δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί — ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται από την περασμένη σεζόν.
Η εικόνα αυτή καθορίζει το όριο της ομάδας. Συνήθως, η απόδοση δύο ή τριών παικτών κρίνει το αποτέλεσμα ή τουλάχιστον την τελική εντύπωση. Από την άλλη, οι σημαντικές νίκες του Παναθηναϊκού προέρχονται από ατομικές «ραψωδίες»: πότε του Τετέ, πότε του Ζαρουρί, του Κυριακόπουλου ή του Καλάμπρια.
Το ζήτημα είναι ότι ο Κόντης ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να λειτουργούν ταυτόχρονα τέσσερις ή πέντε ποδοσφαιριστές στο «κόκκινο».
Όσο δεν υπάρχει αυτός ο μηχανισμός, όλα τα παιχνίδια θα κρίνονται στις λεπτομέρειες — στην κόψη του ξυραφιού, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Νέα τροπή στη υπόθεση Τετέ - Η κίνηση της Γκρέμιο προς τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Προτάθηκε ο Τσάβες - Πόσα θέλει η Αρχεντίνος
- Φουλάρει για Ισπανό μπακ ο Παναθηναϊκός!
- Παναθηναϊκός: Η πρώτη «σκούπα», ποιοι είναι στη λίστα για... ξήλωμα!
- "Κανείς παίκτης δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρος - H απόφαση για το μπάτζετ"