Φέγενορντ - Παναθηναϊκός: Οι τιμές, οι πτήσεις και τα καλύτερα μέρη για διαμονή
Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία για τη Φέγενορντ είναι μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά ευρωπαϊκή εμπειρία και να γνωρίσουν το Ρότερνταμ.
Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί απέναντι στη Φέγενορντ στο ιστορικό De Kuip την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της League Phase του Europa League. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Ολλανδία θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το ματς με μια μίνι απόδραση σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης.
Το Ρότερνταμ, γνωστό ως η «πύλη της Ευρώπης» λόγω του τεράστιου λιμανιού του, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας και ένας συνεχώς ανερχόμενος city break προορισμός, σύμφωνα και με το Time Out, που το κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους για το 2025.
Οι πτήσεις από Αθήνα προς Άμστερνταμ είναι η πιο πρακτική επιλογή, καθώς δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με το Ρότερνταμ. Οι τιμές για εισιτήρια μετ’ επιστροφής ξεκινούν από 450 ευρώ, ενώ με ενδιάμεσο σταθμό μπορεί να βρεθούν λύσεις από 380 ευρώ. Από το αεροδρόμιο Schiphol μπορείτε να φτάσετε στο Ρότερνταμ σε περίπου μία ώρα με λεωφορείο ή σε 25 λεπτά με το γρήγορο τρένο.
Για όσους επιλέξουν πτήση προς το Rotterdam The Hague Airport, η μετακίνηση προς το κέντρο γίνεται εύκολα με το λεωφορείο 33, με εισιτήριο 4 ευρώ και διαδρομή περίπου 20 λεπτών. Το ημερήσιο εισιτήριο για τις συγκοινωνίες της πόλης κοστίζει 9,50 ευρώ.
Η διαμονή στο Ρότερνταμ προσφέρει λύσεις για κάθε πορτοφόλι. Κοντά στο De Kuip, στη συνοικία Rotterdam-Zuid, τα ξενοδοχεία ξεκινούν από 230 ευρώ το δίκλινο, αν και η περιοχή είναι πιο ήσυχη και λιγότερο τουριστική. Λίγο πιο κοντά στο κέντρο, στη Katendrecht, οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 220 ευρώ, ενώ στο Rotterdam Centrum, την καρδιά της πόλης, υπάρχουν πολλές επιλογές από 70 έως 150 ευρώ τη βραδιά.
Για όσους θέλουν ηρεμία και πράσινο, η γειτονιά Kralingen είναι ιδανική, με τιμές από 170 ευρώ. Εναλλακτικά, κοντά στο πάρκο Heemraadspark θα βρείτε επιλογές γύρω στα 140 ευρώ το βράδυ.
Το φαγητό στο Ρότερνταμ κυμαίνεται από street food των 5 ευρώ μέχρι εστιατόρια όπου ένα πλήρες γεύμα κοστίζει 40-60 ευρώ το άτομο. Στην περιοχή γύρω από το γήπεδο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα βρουν πολλές πρόχειρες επιλογές για φαγητό πριν τον αγώνα, ενώ το Markthal, η εντυπωσιακή αγορά της πόλης, είναι ιδανικό σημείο για να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και πιάτα όπως το bitterballen.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Αρχή με Μαρούσι, Περιστέρι - Πότε τα αποκαλυπτήρια με TV και κόσμο
- Παναθηναϊκός, Ντέσερς: Πότε επιστρέφει η... εσωτερική μεταγραφή
- Αλγόριθμος: Στα playoffs ο Παναθηναϊκός - Ζόρικοι οι πιθανοί αντίπαλοι
- Παναθηναϊκός: Τρεις «ελεύθερες υπερβάσεις» για αναβάθμιση στα χαφ
- «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για Τιτραουί - Η στάση του παίκτη» - H χρηματιστηριακή αξία