Ο Κοντίνι είχε «μείνει» στον Παναθηναϊκό του Βιτόρια και έχασε από το... ημίχρονο!
Η «πράσινη» καταιγίδα στη Βέρνη έχει εξήγηση και ο Τζόρτζιο Κοντίνι, ίσως, την… περίμενε.
Καλώς ή κακώς, το ποδόσφαιρο στη σημερινή εποχή απαιτεί μπόλικο διάβασμα και ο προπονητής της Γιουνγκ Μπόις δεν είχε τη δυνατότητα να «διαβάσει» τον Παναθηναϊκό.
Μια δήλωση στη Σ.Τ από τον τεχνικό της ελβετικής ομάδας προϊδέασε τους πάντες τι θα ακολουθήσει: «Με στοιχειώνει η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό».
Ο Κοντίνι γνώριζε τον Παναθηναϊκό του Βιτόρια που έβρισκε το γκολ με το… σταγονόμετρο έχοντας ως βασική αρχή στη φιλοσοφία του, την άμυνα. Η τακτική του προσέγγιση ήταν προσαρμοσμένη στα «μέτρα» του Πορτογάλου προπονητή, όχι, όμως, του Χρήστου Κόντη, για τον οποίο η «πληροφορία» ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.
Ως δείγμα γραφής του Χρήστου Κόντη στον «πράσινο» πάγκο, οι Ελβετοί είχαν στα χέρια τους, τρία παιχνίδια. Δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-2 από την πρώτη θητεία, 1-1 το πρόσφατο) και έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με… τρεις αποβολές.
Τα «ντέρμπι των αιωνίων» είναι πάντοτε, ιδιαίτερα παιχνίδια και τα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή. Ένα παιχνίδι, δε, με τρεις κόκκινες κάρτες δεν θεωρείται «κανονικό» παιχνίδι για περαιτέρω αναλύσεις.
Η Γιουνγκ Μπόις παρέλαβε μια ενδεκάδα στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του Τριφυλλιού με Ντραγκόφσκι, Πάλμερ-Μπράουν, Καλάμπρια, Κυριακόπουλο, Τσιριβέγια, Τσέριν, Τζούρισιτς και Ντέσερς. Προφανώς, «τσέκαρε» και τις συμμετοχές αυτών των οκτώ παικτών.
Και τι «εισέπραξε»; Λαφόν, Ίνγκασον, Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς, Σιώπη, Ρενάτο, Ζαρουρί και Σφιντέρσκι. Οκτώ ποδοσφαιριστές χωρίς… συμμετοχές τη φετινή σεζόν σε προσαρμοσμένο πλάνο.
Κάπως, έτσι, η Γιουνγκ Μπόις εμφανίστηκε «ανοικτή» στα μετόπισθεν και ο Παναθηναϊκός της μιας νίκης σε εννιά ματς (σ.σ δεν συμπεριλαμβάνεται η Καλλιθέα) και των επτά γκολ στη σεζόν… «μετετράπη» σε μια εντελώς διαφορετική ομάδα με τρία γκολ στο ημίχρονο και τέσσερα στο 90λεπτο (ίσως, δικαιούταν και… περισσότερα).
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Θα προλάβει ο Παναθηναϊκός την 4η θέση; Η απάντηση του υπερυπολογιστή
- Παναθηναϊκός: Τίτλοι τέλους για Ντραγκόφσκι!
- Παναθηναϊκός: «Τρελό» σενάριο για Τζόουνς-Γκαρσία
- Παναθηναϊκός: Οι «χρυσές» απολαβές στον Αντίνο κάνουν τη διαφορά
- Κατσαρός: «Για τέτοιες μεταγραφές κινείται ο Παναθηναϊκός» - Ατάκες για Τεττέη (vid)