Το ιστορικό ρεκόρ που «έσπασε» ο Παναθηναϊκός και κρατούσε για 60 χρόνια
Τα τρία γκολ σε 19 λεπτά έγραψαν ιστορία για τον Παναθηναϊκό και θύμισαν επίτευγμα που είχε σημειωθεί τελευταία φορά το 1966.
Ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανική εκκίνηση στη League Phase του Europa League, διαλύοντας με 4-1 τη Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ανάς Ζαρουρί, που πέτυχε χατ-τρικ, το πρώτο της καριέρας του, οδηγώντας το «τριφύλλι» σε μια από τις πιο εντυπωσιακές ευρωπαϊκές του εμφανίσεις.
Πέρα από τη νίκη και τα γκολ του Μαροκινού, η ομάδα του Χρήστου Κόντη πέτυχε και ένα ιστορικό κατόρθωμα: σημείωσε τρία τέρματα σε διάστημα μόλις 19 λεπτών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Το επίτευγμα αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί τελευταία φορά πριν από 60 χρόνια.
Συγκεκριμένα, στις 20 Φεβρουαρίου 1966, ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει τρεις φορές μέσα σε 19 λεπτά, αλλά τότε το παιχνίδι αφορούσε το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έξι δεκαετίες μετά, το ρεκόρ αυτό έσπασε στο Βάνκντορφ, με τους «πράσινους» να γράφουν μια νέα σελίδα στην ιστορία τους.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Σενάριο «βόμβα» για ανταλλαγή Πελίστρι-Σεμπάγιος!
- To Chat GPT... απάντησε: Οι πιθανότητες για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs
- Η αλήθεια για Ελάιτζα Μπράιαντ και Παναθηναϊκό
- Η θέση Μπενίτεθ για Γιαγκούσιτς και η εξήγηση για το χρόνο συμμετοχής
- Τσέκαρε Έλληνα διεθνή ο Παναθηναϊκός!