Η επίθεση του Παναθηναϊκού θέλει λύσεις – Γιατί το «9άρι» και το «10άρι» είναι απαραίτητα
Μετά τα περσινά πλέι-οφ ήταν ξεκάθαρο: ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες που θα «ανοίξουν» το γήπεδο στην επίθεση.
Χρειάζονται οι προσωπικότητες που θα δώσουν το πλαίσιο για να αποδώσει το «βαρύ σασί» με Ιωαννίδη, Τετέ, Τζούρισιτς, Σφιντέρσκι.
Η δυσκολία στο σκοράρισμα πέρσι κόστισε και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα έμεινε εκτός τίτλων.
Οι πράσινοι δημιουργούν φάσεις, έχουν παίκτες που κινούνται σωστά και τηρούν το απαραίτητο spacing, όμως όσο οι επιθετικοί δεν βρίσκουν δίχτυα, τόσο ο κόσμος ανυπομονεί.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η βάση κάθε επιτυχημένης επίθεσης είναι ένα ισχυρό «10άρι» και ένας σίγουρος «9άρις».
Παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, να πασάρουν, να ντριμπλάρουν και να τραβούν πάνω τους τις άμυνες. Αυτοί ανοίγουν χώρους, φέρνουν την περίφημη «επίθεση στον κενό χώρο» που είναι το ζητούμενο κάθε προπονητή σήμερα.
Προς το παρόν, τη δουλειά την κάνουν οι αμυντικοί. Όμως είναι επιτακτικό οι κυνηγοί να βρουν ρυθμό, να φορμαριστούν και να αρχίσουν να σκοράρουν.
Γιατί το 2-1 απέναντι στη Σαμσουνσπόρ, σε ένα ματς που φαινόταν για πιο άνετη νίκη, αφήνει ανοιχτή κάθε πιθανότητα στη ρεβάνς.
Δημήτρης Στρατής
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Θα τρελάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Γιαννακόπουλος με αυτό που ετοιμάζει»
- Παναθηναϊκός: «Εκνευρισμένος ο Σάντσες, γιατί... βράζει ο Πορτογάλος»
- Παναθηναϊκός, Τετέ: Τέλος το 1,5+4 εκατ. ευρώ - Το ποσό για απευθείας πώληση
- Παναθηναϊκός: Πρόγραμμα-φωτιά έως 29/1, αναλυτικά οι μέρες και οι έδρες
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η ώρα και η μέρα του αγώνα