Τι περιμένει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς με τη Σαχτάρ
Η Σαχτάρ δεν είναι απλώς ένας «ευρωπαϊκός αντίπαλος». Πρόκειται για μια ομάδα επιπέδου Champions League, με σκάουτινγκ που κάθε χρόνο ανακαλύπτει εντυπωσιακούς Νοτιοαμερικανούς μεσοεπιθετικούς και τους φέρνει στο Ντόνετσκ.
Ο Παναθηναϊκός, χωρίς Μπακασέτα, Βαγιαννίδη και Ιωαννίδη, στάθηκε απέναντί της στα ίσια και αυτό προσμετράται στα θετικά.
Η ρεβάνς θα γίνει σε ουδέτερη έδρα, στην Πολωνία. Εκεί, το «τριφύλλι» θα έχει την ευκαιρία του να παλέψει για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αν οι επιθετικοί καταφέρουν να μετατρέψουν τις κλασικές ευκαιρίες σε γκολ, όλα είναι ανοιχτά.
Από τη χθεσινή βραδιά κρατάμε το «μηδέν» στην άμυνα, τη σταδιακή χημεία του διδύμου Τουμπά – Μπράουν, αλλά και τις καλές επεμβάσεις του Ντραγκόφσκι, οι οποίες του δίνουν ώθηση ψυχολογικά.
Ο Πολωνός, βέβαια, με την μπάλα στα πόδια έχει θέματα – ίσως περισσότερα κι από τον Σωκράτη Διούδη, αλλά η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια ήταν σταθερή.
Κατά τ’ άλλα, ο Ρούι Βιτόρια δείχνει να έχει δουλέψει σωστά. Το ρόστερ έχει αρχίσει να αποκτά βάθος και με τον ερχομό φορ, του αντι-Βαγιαννίδη και ενός επιτελικού μέσου, θα μεγαλώσουν οι επιλογές του Πορτογάλου.
Οι εμφανίσεις απέναντι σε τοπ αντιπάλους, μέσα στο καλοκαίρι, ήταν άκρως υποσχόμενες. Ο κόσμος άλλωστε χειροκρότησε και μετά τη Ρέιντζερς και μετά τη Σαχτάρ, παρότι το «τριφύλλι» δεν πήρε νίκη στο ΟΑΚΑ…
Δημήτρης Στρατής
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Ουρμπόνας: «Αυτά σκέφτεται ο Γκριγκόνις για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό»
- Μίχος: «Το τεράστιο ποσό-δώρο Αλαφούζου σε Παπαδημητρίου στην απόλυση»
- Παναθηναϊκός: Τελευταίο ματς αξιολόγησης, ο Μπενίτεθ αποφασίζει για «σκούπα»
- Παναθηναϊκός ενδεκάδα: Ο πιθανός φορ με ΠΑΟΚ στην Τούμπα
- Ο Γιαννακόπουλος στη Βέροια με ελικόπτερο – Προσγειώθηκε στο γήπεδο Μακροχωρίου (vid)