Πρώην του Παναθηναϊκού κάνει θραύση – Έφτασε ταχύτητα Χάλαντ στη Μάλτα
Ο Κωνσταντίνος Λάμψιας κάνει αισθητή την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Μάλτας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες με την εκρηκτική του ταχύτητα.
Ο 22χρονος δεξιός μπακ της Μόστα κατέγραψε ταχύτητες που θυμίζουν… Χάλαντ, καθώς σε μετρήσεις της λίγκας έφτασε τα 36,58 χλμ/ώρα, επίδοση που τον κατατάσσει ως τον πιο γρήγορο παίκτη της κατηγορίας.
Ο Λάμψιας μετακόμισε στη Μάλτα τον Ιανουάριο του 2025 και φόρεσε τη φανέλα της Μόστα, με την οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 8η θέση της βαθμολογίας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το ποδοσφαιρικό του ταξίδι είναι γεμάτο εμπειρίες.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Πανιωνίου, έφυγε νωρίς για την Ισπανία και την Τεράσα, ακολούθησε η συμμετοχή του στη Β’ ομάδα του Παναθηναϊκού και μια θητεία στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι μετρήσεις της ταχύτητάς του προκαλούν εντύπωση, ειδικά αν συγκριθούν με αυτές των κορυφαίων Ευρωπαίων αστέρων. Για παράδειγμα, στο περσινό Champions League ο Ασράφ Χακίμι της Παρί κατέγραψε 36,9 χλμ/ώρα, ο Έρλινγκ Χάλαντ έφτασε τα 36,6 και ο Κιλιάν Εμπαπέ τα 36,4. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι ο Λάμψιας βρίσκεται σε επίπεδο ελίτ, με επιδόσεις που θυμίζουν τους πιο εκρηκτικούς επιθετικούς του πλανήτη.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Οριστικό: Το κανάλι που θα δείξει τη ρεβάνς Μπέτις-Παναθηναϊκός, η ώρα του αγώνα
- Επίσημη η μεταγραφή του Σιλβέν Φρανσίσκο (pic)
- Ο Γιαννακόπουλος ανέβασε τη δήλωση-καρφί του Αταμάν! (pic)
- Ραπτόπουλος για Παναθηναϊκό: «Οι πιθανότητες πρόκρισης υπέρ της Μπέτις» (vid)
- Ηλικιωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού δεν άντεξε να δει το πέναλτι του Ταμπόρδα (vid)