Παναθηναϊκός: Χαμηλό το ποσοστό επιτυχίας της Ρέιντζερς στα προκριματικά
Χαμηλό ποσοστό επιτυχίας στα προκριματικά του UEFA Champions League έχει η Ρέιντζερς.
«Πονοκεφαλιάζει» η Ρέιντζερς την περίοδο του καλοκαιριού στους προκριματικούς αγώνες με το ποσοστό επιτυχίας της να είναι κάτω από το 50% από τότε που καθιερώθηκε ο θεσμός του UEFA Champions League.
Από τη σεζόν 1994-95 η Ρέιντζερς είτε ως πρωταθλήτρια, είτε ως δευτεραθλήτρια, ξεκίνησε 17 φορές. Τις οκτώ απ’ αυτές το ταξίδι είχε αίσιο τέλος, τη συμμετοχή της στους ομίλους, και τις εννέα αποκλείστηκε.
Απ’ αυτούς τους εννέα αποκλεισμούς, ένας έγινε στον μοναδικό προκριματικό γύρο που υπήρχε (μάλιστα από την ΑΕΚ εκείνη την πρώτη χρονιά, το 1994-95), μία φορά σε γύρο πλέι οφ (από την ολλανδική Αϊντχόφεν στη σεζόν 2023-24), δύο φορές στον δεύτερο προκριματικό και πέντε φορές στον τρίτο προκριματικό.
Ενδιαφέρον, επίσης, έχουν τα αποτελέσματα της Ρέιντζερς όταν έχει το πρώτο ματς της στο Άιμπροξ. Η ιστορία των αποτελεσμάτων της δείχνει πως όταν είναι η ίδια γηπεδούχος στο πρώτο ματς έχει συνολικό ρεκόρ 7-4-1 σε 12 αναμετρήσεις.
Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News