Ενδεκάδα Παναθηναϊκού: Ανοικτές έξι θέσεις για Ρέιντζερς
Δεκατρείς μέρες απομένουν μέχρι τη σέντρα του πρώτου επίσημου παιχνιδιού της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, με αντίπαλο τη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη και ήδη αρκετές θέσεις στο αρχικό σχήμα παραμένουν… αδιευκρίνιστες.
Το μόνο που θεωρείται σίγουρο είναι ότι ο Πέδρο Τσιριβέγια θα ξεκινήσει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ισπανός χαφ αποκτήθηκε από τη Ναντ για να πάρει φανέλα βασικού στα ευρωπαϊκά προκριματικά και η παρουσία του στο “Άιμπροξ Παρκ” θεωρείται δεδομένη. Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια έχει μπροστά της δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια με Μπράγκα και Βέστερλο, στα οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλές λεπτομέρειες γύρω από το αρχικό σχήμα.
Όσον αφορά την αμυντική γραμμή, τρεις θέσεις φαίνεται να έχουν κλείσει. Κάτω από τα δοκάρια, ο Ντραγκόφσκι αναμένεται να ξεκινήσει, παρότι δεν εντυπωσίασε στα τελευταία τεστ. Δεξιά της άμυνας, ο Γιώργος Βαγιαννίδης δύσκολα θα χάσει τη θέση του, ενώ στο αριστερό άκρο αναμένεται να ξεκινήσει ο Κυριακόπουλος, καθώς ο Μλαντένοβιτς εκτίει τιμωρία από την περσινή ευρωπαϊκή σεζόν.
Τα ερωτήματα εντοπίζονται κυρίως στο κέντρο της άμυνας. Οι Ίνγκασον, Γεντβάι, Τουμπά και Πάλμερ-Μπράουν διεκδικούν δύο θέσεις, με τον Βιτόρια να δοκιμάζει σταθερά συγκεκριμένα δίδυμα: Τουμπά με Πάλμερ-Μπράουν από τη μία, Ίνγκασον με Γεντβάι από την άλλη. Οι προσεχείς εμφανίσεις τους στα επόμενα φιλικά αναμένεται να δώσουν περισσότερες απαντήσεις.
Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τσιριβέγια φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του και το ερώτημα είναι ποιος θα τον πλαισιώσει. Ο Μαξίμοβιτς φέρνει δύναμη και ύψος, ο Σιώπης προσφέρει περισσότερα τρεξίματα και ανασταλτική ενέργεια.
Αν ο προπονητής παραμείνει πιστός στο σύστημα 4-2-3-1, τότε η θέση του επιτελικού μέσου φαίνεται να «κλειδώνει» στον Τάσο Μπακασέτα. Η μοναδική περίπτωση να μην ξεκινήσει ο Μπακασέτας είναι αν ο Βιτόρια επιλέξει πιο «σφιχτό» σχηματισμό (4-3-3) με τριάδα Τσιριβέγια – Σιώπη – Μαξίμοβιτς, κάτι που πάντως δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής.
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά την επιθετική τριπλέτα. Και οι τρεις θέσεις είναι ανοιχτές, με τον Ιωαννίδη και τον Σφιντέρσκι να δίνουν μάχη για τη θέση του φορ. Στα άκρα της επίθεσης επικρατεί πολυκοσμία: Τζούρισιτς, Πελίστρι και Τετέ προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και η απόδοσή τους στα φιλικά θα κρίνει ποιοι θα πάρουν φανέλα βασικού.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Μπενίτεθ: Τι είπε για Σφιντέρσκι και Πάντοβιτς - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου
- Οριστικό: Ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά, πού μπορεί να βρει Ολυμπιακό
- «Σε μια ομάδα από όλη την EuroLeague δεν θα πάει. Είναι ο Παναθηναϊκός»
- Καβάλα - Παναθηναϊκός 1-2: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού
- Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Κέπα στην Άρσεναλ