Παναθηναϊκός made in Greece: Το νέο μοντέλο με Κυριακόπουλο και τους διεθνείς
Η ταχύτητα είναι το μεγάλο προσόν του Γιώργου Κυριακόπουλου που άργησε να πάρει την ευκαιρία σε τοπ ομάδα.
Τριανταρίζει σε μερικούς μήνες ο νέος αριστερός μπακ του τριφυλλιού κι ακόμα δεν ξέρουμε καν αν θα πάρει την θέση του Φίλιπ Μλαντένοβιτς στο βασικό σχήμα.
Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει στροφή στην ντόπια παραγωγή, θέλει να φέρει και τον Τσάπρα στο δεξί άκρο και μαζί με Σιώπη, Βαγιαννίδη, Μπακασέτα, Ιωαννίδη, Βλαχοδήμο ( ; ) να έχει μετά από πολύ καιρό πολλούς διεθνείς!
Γενικώς το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγει ταλέντα σε μικρές ηλικίες που όμως στα μέρη μας δεν ξέρουν πως να τα αξιοποιήσουν γι αυτό βλέπουμε τα διαλεκτά τέκνα της εθνικής μας ομάδας (Παυλίδης, Καρέτσας, Μαυροπάνος, Μανδάς) να κάνουν καριέρα εκτός συνόρων. Αυτό γίνεται γιατί το μοναδικό που ενδιαφέρει τους οργανισμούς εδώ είναι το κυριακάτικο αποτέλεσμα, απίστευτα κοντόφθαλμη λογική που δεν οδηγεί σε προγραμματισμό με ορίζοντα ετών.
Ο Κυριακόπουλος έχει σβελτάδα, αλλά δεν έχει τεσταριστεί σε ομάδα πρωταθλητισμού, θα δούμε σύντομα πως θα ανταποκριθεί. Συμβαίνει συχνά ένα παιδί να βγάζει προσόντα σε επαρχιακό κλαμπ και με το που ανέβουν οι απαιτήσεις να μην μπορέσει να ανταποκριθεί. Ο Γιώργος όμως να επιδείξει πολλά παιχνίδια στο δύσκολο ιταλικό πρωτάθλημα, διαθέτει εμπειρία κι επειδή στη γειτονική χώρα τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στην τακτική, έχει συνηθίσει να παίζει με μυαλό πρωτίστως.
Ο Παναθηναϊκός δεν θα παίζει στην κόντρα, πρέπει να ανοίγει άμυνες κι αν ο Βιτόρια παίξει φέτος 3-5-2 οι ακραίοι θα παίρνουν όλη την πλευρά, άρα θα υπάρχουν πολλά “πρέπει” που χρειάζεται να καλυφθούν. Ο ποδοσφαιριστής, πάντως, έχει μάθει να μην αγωνίζεται μόνο με το ένστικτο, να πετά την μπάλα μπροστά και να σπριντάρει, απεναντίας έχει εκπαιδευτεί στις αλληλοκαλύψεις, να βγαίνει μπροστά, να κουβαλά μπάλα, να αγωνίζεται ως επιπλέον στόπερ, κάτι που θα του φανεί χρήσιμο στο τριφύλλι.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: «Πιθανή διπλή αποχώρηση, ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα»
- Σενάρια για Καλάμπρια: Ποια η στάση Παναθηναϊκού και παίκτη
- Ενδεκάδα: Έτσι θα παίξει ο Παναθηναϊκός με ΠΑΟΚ
- Παναθηναϊκός: Η συζήτηση Μπενίτεθ–Κέπα και το μεγάλο δίλημμα
- Μήπως να έρθει από τον Γενάρη και ο Παντελίδης στον Παναθηναϊκό;