Παναθηναϊκός: Γιατί η 30ή Ιουνίου θα κρίνει πολλά και για Ουναχί

Ο Αζεντίν Ουναχί είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει σπάνια τεχνική και ταλέντο, κάτι που δεν αμφισβητείται.

Παναθηναϊκός: Μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία με τη Φιορεντίνα

Παρότι ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι δεν τον θεωρεί κατάλληλο για τη φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει στη νέα Μαρσέιγ, ένας άλλος «μετρ» της προπονητικής φαίνεται να έχει άλλη άποψη.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος πλέον ηγείται της Φενέρμπαχτσε, έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση του 25χρονου μέσου. Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχοντας στη διάθεσή του σημαντικά οικονομικά μέσα, σχεδιάζει την ενίσχυση της ομάδας του ενόψει της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Sporx, ο «Special One» έχει ξεχωρίσει τον Ουναχί και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του συλλόγου. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε: «Ο Μουρίνιο βλέπει στον αστέρα της Εθνικής Μαρόκου έναν παίκτη-κλειδί, που θα οργανώσει το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε. Ο Πορτογάλος προπονητής εκτιμά δεόντως τη φινετσάτη τεχνική και τη δημιουργικότητα του Ουναΐ στην περιοχή των αντιπάλων».

Η Φενέρ έχει ήδη προχωρήσει σε επίσημη πρόταση προς τη Μαρσέιγ, ενέργεια που αντανακλά τη διάθεση του Μουρίνιο να κλείσει άμεσα τη μεταγραφή. Η Sporx τονίζει επίσης πως «η επιθυμία του Μουρίνιο μάλλον αλλάζει το μέλλον του Ουναχί και ο επόμενος προορισμός του παίκτη θα μπορούσε να είναι η Κωνσταντινούπολη και όχι η Αγγλία», αφήνοντας στο περιθώριο την Μπράιτον, η οποία επίσης ενδιαφέρεται.

Σε αυτό το «παζάρι» των πολλών εκατομμυρίων, ο Παναθηναϊκός δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εμπλακεί. Η «ημερομηνία ορόσημο είναι η 30ή Ιουνίου για Παναθηναϊκό», καθώς τότε η UEFA θα πραγματοποιήσει τον καθοριστικό έλεγχο κόστους. Ως τότε, η Μαρσέιγ προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά της μέσα από πωλήσεις παικτών, προκειμένου να περιορίσει τη ζημία της.

Δες ευκολότερα έγκυρες ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό

Πρόσθεσε το Newspao.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν βρεθεί αγοραστής για τον Ουναχί, τότε ίσως η κατάσταση αλλάξει ριζικά μετά την 1η Ιουλίου. Εκείνη τη στιγμή ενδέχεται να ανοίξει ένα εντελώς νέο παράθυρο ευκαιρίας για συλλόγους που κινούνται με πιο «σφιχτό» προϋπολογισμό — ανάμεσά τους και το Τριφύλλι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr