Ο Παναθηναϊκός πριν από το τέλος της περασμένης σεζόν γνώριζε ότι θα μείνει μ’ ένα αριστερό μπακ στο ρόστερ του, καθώς ο Χουάνκαρ δε θα ανανέωνε το συμβόλαιό του με το σύλλογο, καθώς ο κύκλος του είχε κλείσει.
Οι πράσινοι εκείνη την περίοδο πήραν μια απόφαση που για τα δεδομένα κρίνεται σωστή, καθώς η έναρξη συζητήσεων με τον Δημήτρη Γιαννούλη δεν ήταν καθόλου άσχημο σκεπτικό για διάφορους λόγους.
Ωστόσο το λάθος του Τριφυλλιού στην προκειμένη περίπτωση ήταν ότι επένδυσε πολύ χρόνο, δύο μήνες, στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να έχει ξεκάθαρο πλάνο σε περίπτωση που ο διεθνής μπακ έμενε στην αρχική του αρνητική απάντηση.
Η περίπτωση του Γιαννούλη τράβηξε καιρό, plan b δεν υπήρχε κι όταν το θέμα «ναυάγησε» οριστικά ο Παναθηναϊκός δεν είχε έτοιμη λύση, ώστε να την τρέξει και να καλύψει ένα δεδομένο κενό στο ρόστερ του.
Στην πορεία πάντως αριστερό μπακ βρέθηκε κι αυτός ήταν ο Πέδρο Ρεμπότσο, ο οποίος παρουσιάστηκε κλεισμένος αλλά κόπηκε με την περίπτωσή του να μην προχωράει και τελικά τον παίκτη να καταλήγει στην Αραβία.
Εν συνεχεία το τριφύλλι ψάχτηκε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, με τον Έντσο Ντίας της Ρίβερ Πλέιτ και τον Βραζιλιάνο Άλεξ Σάντρο, ωστόσο αποδείχθηκε ότι και αυτές οι λύσεις θα ήταν χρονοβόρες.
Κάπως έτσι οι πράσινοι έφτασαν στην περίπτωση ενός παίκτη με εξαιρετικό βιογραφικό, παραστάσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά που δεδομένα είδαν στο σύλλογο, όταν ο Φίλιπ Μαξ πέρασε την πόρτα του προπονητικού κέντρου, για να κάνει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.
Ο Γερμανός μπακ δεν είναι κακός παίκτης, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα δεδομένα του σήμερα, καθώς όταν ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα ήταν σε όλα πίσω με αποτέλεσμα να ήθελε πολύ χρόνο προκειμένου να μπει ρεαλιστικά σε αγωνιστικούς ρυθμούς.
Πιο συγκεκριμένα ο Μαξ δεν ήταν έτοιμος ούτε σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ούτε σε τακτικό επίπεδο κι ενώ η ομάδα πήρε το ρίσκο της υπογραφής του, προχώρησε στην πορεία σ’ ένα εγκληματικό λάθος που πήγε ακόμα πιο πίσω τη διαδικασία ομαλής ένταξης του ποδοσφαιριστή στο σύλλογο.
Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός έπεσε απευθείας στα βαθιά, καθώς έπαιξε στις αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό, δίχως να είναι αγωνιστικά έτοιμος και δίχως να έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία.
Με απλά λόγια ο Μαξ μπήκε να αγωνιστεί έχοντας δύο εβδομάδες στον Παναθηναϊκό και δίχως να γνωρίζει την ομάδα!
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν να μπει σε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας για να βελτιώσει τους δείκτες φυσικής κατάστασης, όμως ένας νέος τραυματισμός (διάστρεμμα) τον άφησε κι άλλο πίσω.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς να παίζει ασταμάτητα όντας ο μοναδικός αριστερός μπακ και παρά την προσπάθεια που κάνει όλη τη χρονιά, παίκτης με χτυπητές αδυναμίες, να τ’ ακούει από τον κόσμο για την απόδοσή του.
Ουσιαστικά η ομάδα έβαλε σε μια άσχημη διαδικασία τον ίδιο της τον εαυτό μη αφήνοντας περιθώρια ξεκούρασης και διαχείρισης στον Σέρβο μπακ και παράλληλα εκθέτοντάς τον αφού παίζοντας συνέχεια λόγω της καταπόνησης και διάφορων άλλων στοιχείων οι αδυναμίες του βγαίνουν πιο εύκολα στην επιφάνεια.