Παναθηναϊκός: Το «έδειξε» με την ενδεκάδα ο Αλόνσο

Οι επιλογές στο βασικό σχήμα με την Τσέλσι έδειχναν ότι ο νους του προπονητή ήταν στον Άρη.

Παναθηναϊκός: Το «έδειξε» με την ενδεκάδα ο Αλόνσο

Με την ψυχολογία στο ναδίρ για νιοστή φορά τα τελευταία πολλά χρόνια θα δούμε τι μπορείς να κάνεις απέναντι σε σύνολο με πολλούς ξένους, που παίζουν καλά από το ξεκίνημα της σεζόν και μάλλον δεν πρόκειται να σε αντιμετωπίσουν με δέος, βλέποντας τι έχουν κάνει εκείνοι στο πρωτάθλημα και τι εσύ.

Βοηθά και το αχανές ΟΑΚΑ τον φιλοξενούμενο να μην νιώθει την πίεση της έδρας και να κάνει πιο εύκολα παιχνίδι, απέναντι σε ένα κοινό που είναι (πάλι) σοκαρισμένο με ότι βλέπει, αρνούμενο να στηρίξει, επιλέγοντας αποχή!

Είναι τιμητικό για τον κόσμο ότι γεμίζει το Στάδιο παρότι έχει να δει 14 χρόνια πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟ να μην βλέπεται αυτή την εποχή όμως αν δεν υπήρχαν οι παροχές της ΠΑΕ για τους οπαδούς από την επαρχία δεν ξέρουμε κατά πόσο θα είχε γεμίσει το ΟΑΚΑ κόντρα σε μια από τις πιο εμπορικές ομάδες του πλανήτη.

Είναι και το τεράστιο αγωνιστικό αγκάθι που δεν σε αφήνει να αγιάσεις με το τριφύλλι να βγάζει εικόνα αδούλευτου συνόλου.

Παρότι π.χ αγωνίζεσαι σε πρωτάθλημα που ο αντίπαλος σου προσφέρει το δικαίωμα να του ασκήσεις πίεση, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πρεσάρει, δεν μπορεί να ανεβάσει πολλούς παίκτες στα αντίπαλα καρέ, βασίζεται μόνο στις εξάρσεις του Τετέ.

Με το που πάτησε χορτάρι ο Βραζιλιάνος την Πέμπτη έγινες πιο κινητικός αφού προηγουμένως ΚΑΘΕ κατέβασμα των Άγγλων μύριζε γκολ, βγάζοντας μια οικτρή εικόνα ανημποριάς και ψυχολογίας “άντε, να περάσει το ματσάκι, να πάμε στο επόμενο”, λες και ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται τους πόντους στην Ευρώπη για να βελτιώσει την βαθμολογία του στο ranking.

Οι συνθήκες πάντως είναι στρωμένες για τον Μάντζιο για την Κυριακή, το μόνο που τον προβληματίζει είναι το βάρος της φανέλας, ότι έχει απομείνει για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια…

Δημήτρης Στρατής

Exit mobile version