Μπορέλι: «Δεν θα έχει ξανά τέτοια ομάδα ο Παναθηναϊκός - Θα επέστρεφα στο σύλλογο» (vid)

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι έδωσε τη συνέντευξη της ζωής του από την Αργεντινή και μίλησε για Παναθηναϊκό, ευρωπαϊκές νύχτες, Γιώργο Βαρδινογιάννη και… διαιτησία!

Μπορέλι: «Δεν θα έχει ξανά τέτοια ομάδα ο Παναθηναϊκός - Θα επέστρεφα στο σύλλογο» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στους Betarades:

Για τον Παναθηναϊκό: «Θυμάμαι την υποδοχή μου. Στο τελευταίο μου παιχνίδι στη Ρίβερ, κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Μετά έφυγα από την Ελλάδα. Τον πρώτο χρόνο δεν πέρασα καλά, δεν ήξερα τίποτα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν πήγα στο αεροδρόμιο, ήταν φοβερό.

Μετά, δεν ήμουν καλά και δεν μπορούσα να προσαρμοστώ. Δεν μπορούσα να δώσω στον κόσμο, αυτά που μου έδωσε. Την πρώτη χρονιά σκέφτηκα να φύγω. Θυμάμαι που έπαιξα το ντέρμπι που κερδίσαμε 3-0 με τον Ολυμπιακό με τα γκολ του Σαραβάκου, αλλά δεν ήμουν καλά.

Την πρώτη χρονιά, ένιωσα ότι ο προπονητής δεν με ήθελε. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είχαμε προβλήματα. Ποτέ δεν μου είπε τίποτα. Ο Βαρδινογιάννης μου έλεγε ότι «εγώ θέλω να παίξεις εδώ». Στο τηλέφωνο ήταν ευγενικός. Μου έλεγε «πρώτα θα παίξεις καλά και μετά θα φύγεις». Ο Όσιμ, μου έλεγε ότι δεν μαρκάρω. Έπαιξα μπάλα με τον φανταστικό Βαζέχα. 

Δεν ήξερα τη γλώσσα. Εγώ ήμουν πάντα με τον Ρότσα, τον Φαρία. Ήταν ο μεταφραστής. Είχα αυτήν την παρέα. Είναι τρελά αυτά που σου λέω. Μίλησα ελληνικά με τη μουσική. Άκουγα Πλούταρχο, Βίσση, Σφακιανάκη. Εγώ μίλαγα ισπανικά. Ο Μητροπάνος μου άρεσε. Πήγαινα μπουζούκια. Ουίσκι, λουλούδια. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια»

Για το γκολ με τη Λέγκια: «Αυτό ήταν το καλύτερο γκολ που είχα βάλει. Μαζί με εκείνο στο «Καραϊσκάκη». Η κεφαλιά με την ΑΕΚ ήταν το πιο σημαντικό γκολ»

Για τους ευρωπαϊκούς αγώνες και τον Άγιαξ: «Η Πόρτο ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος. Κερδίσαμε με γκολ του Μάρκου. Με τη Ναντ δεν μου είχαν δώσει πέναλτι. Τα θυμάμαι τώρα, κάποιες φορές με πιάνει μελαγχολία. Δεν το πιστεύαμε με τον Άγιαξ. Κάναμε μια ευκαιρία, ο Άγιαξ τριανταπέντε. Ήταν τύχη. Υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Θυμάμαι Κανού, Κλάιφερτ, Ντεμπούρ, είπα τι κάνουμε εδώ»

Για την ιστορία με το πείραγμα στον Γιώργο Βαρδινογιάννη: «Πάντα τον πείραζα τον Γιώργο! Τον είχα σαν πατέρα. Δεν έκανα πλάκα όταν ερχόταν και φώναζε. Δεν ήταν και μόνος του. Δεν μπορούσα να κάνω πλάκα (σ.σ γέλιο). Υπήρχε σεβασμός προς τον Γιώργο. Για μένα, ήταν ο μεγαλύτερος πρόεδρος, είχε φτιάξει μια ομάδα πολύ καλή και όταν έπρεπε να ήταν σκληρός, ήταν σκληρός.

Πριμ δεν έδινε, αλλά ήταν πάντα μαζί μας. Με την ομάδα. Η παρουσία του ήταν έντονη. Κι αυτό, ήταν για εμάς, πολύ σημαντικό. Πρέπει να αγοράσει παίκτες που θέλει πρώτα ο προπονητής. Όχι αυτά που πέρασα που δεν με ήθελε ο προπονητής και ο πρόεδρος με αγόρασε. Αν έχεις καλό πρόεδρο και καλό προπονητή, σίγουρα θα φτιάξεις ομάδα.

Δεν με άφησαν να κάνω ζωή ροκστάρ με ποτά και νύχτα (σ.σ γέλιο). Ήμουν πολύ καλός φίλος με τον Βαζέχα. Δεν με ενοχλούσε αν με χτυπούσαν οι συμπαίκτες μου, ήταν ωραίο. Δεν έκανα τέτοια μαρκαρίσματα. Μιλάω με τα παιδιά. Όταν σου κάνουν μια ποδιά, μέσα στο παιχνίδι, εγώ λέω μπράβο»

Για τον Βαζέχα: «Ήταν φοβερός, είχε την κίνηση. Ο τρόπος που σουτάρει. Έβλεπε που πήγαινε τη μπάλα. Εγώ έπαιξα με τον Βαζέχα με κλειστά τα μάτια. Ήξερα πού θα πάει τη μπάλα. Όπως ήταν στην προπόνηση, ήταν και στον αγώνα. Δεν χαλάρωνε ποτέ. Ήταν επαγγελματίας»

Για τη διαιτησία: «Και δω μιλάμε πολύ για τη διαιτησία στην Αργεντινή. Στο Μπόκα-Ταγιέρες στο Copa Argentina. Όλος ο κόσμος μιλάει για τη διαιτησία. Και δω, το VAR, οι γραμμές είναι… έτσι. Δεν ήταν πρόβλημα η διαιτησία. Όταν μου κάνανε κάτι, ήταν κοντά, δεν αφήσανε το σκληρό παιχνίδι. Το μαρκάρισμα ήταν εκτός με τον Παπουτσέλη. Ήταν η πρώτη φορά που μίλησα για τη διαιτησία»

Για το πώς έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Ήρθαν από την Οβιέδο, η γυναίκα μου, έλεγε πρόσεχε τι θα κάνεις. Έκανα βλακεία που υπέγραψε. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον Παναθηναϊκό. Και ο κόσμος που είναι θυμωμένος, έχει δίκαιο. Μέσα από το μυαλό μου δεν θα φύγει ο Παναθηναϊκός , μαζί με τη Ρίβερ. 

Το συμβόλαιό μου τελείωνε τον Δεκέμβριο και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, μου είπε ήρεμα-ήρεμα, να κάνουμε το συμβόλαιο. Και εγώ έκανα το λάθος… Μετά μου μίλησε η γυναίκα μου…»

Μπόκα – Ρίβερ ή ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: «Και τα δύο είχαν την ίδια ατμόσφαιρα. Εγώ θυμάμαι όταν πηγαίναμε στο Καραϊσκάκης, από τον Ολυμπιακό μας πετούσαν πέτρες. Εδώ όταν παίξαμε στη Μπόκα, ήταν τα ίδια. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά»

Για το πώς νιώθει που υπήρξε μέλος της καλύτερης ελληνικής ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League: «Νιώθω περήφανος, επειδή έπαιξα σε μια ομάδα που πιστεύω, μακάρι, αλλά δεν θα έχει ξανά τέτοια ομάδα ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να φτάσει ξανά σε τέτοιο επίπεδο. Είδα με τη Λανς 80.000 κόσμο. Χρειάζεται έναν ευρωπαϊκό τίτλο»

Για το αν θα κατακτούσε το Champions League ο Παναθηναϊκός αν περνούσε τον Άγιαξ: «Πιστεύω πως ναι»

Για το αν θα δούλευε στον Παναθηναϊκό, π.χ ως τεχνικός διευθυντής: «Ναι. Μακάρι να γυρνούσα»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr