Παναθηναϊκός: Αναβάθμιση για τον «πασπαρτού» Αράο

Για τα προσόντα του Αράο δε χρειάζεται συζήτηση. Φέτος δείχνει μεγαλύτερη ηγετική στόφα, φεύγοντας πολλές φορές από το κέντρο, πηγαίνοντας κοντά σε Ινγκανσον, Γεντβάι για να βοηθήσει στην αναχαίτιση των αντιπάλων.

Παναθηναϊκός: Στην πρώτη δεκάδα με 6 εκατ. ευρώ ο Αράο

Νιώθει άνετα παίζοντας στόπερ κάτι που μας έδειξε πέρσι. Έχει δουλέψει και βελτιώσει το διάβασμα των φάσεων, κρίμα που είναι αργός.

Βάσει αξιολόγησης ο νο1 παίκτης του Παναθηναϊκού ανασταλτικά, σπάνια θα κάνει λάθος.

Σκεφτόμαστε πόσο καλύτερος θα ήταν με ένα πραγματικό “εξάρι” δίπλα του. Συνδυασμός εξυπνάδας, φυσικής δύναμης (από τους πιο δυνατούς που κυκλοφορούν στην Ελλάδα) και δουλειάς, γαρνιρισμένα με υψηλό κίνητρο.

Νιώθει άνετα στο Κορωπί καθώς υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και αυτό του βγαίνει στο γήπεδο, έχοντας πάρει και υπό την επίβλεψή του τον συμπατριώτη του Τετέ.

Πέρσι ο Ιβάν τον έφερε τον Αράο για να ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, να αναβαθμίσει τις διαθέσιμες επιλογές στο «6» αλλά λόγω των σοβαρών τραυματισμών του Χόρντουρ Μάγνουσον και του Έρικ Πάλμερ Μπράουν και σε συνδυασμό με άλλους σημαντικούς παράγοντες (παραγκωνισμός Σένκεφελντ από Τερίμ, συχνά μυϊκά προβλήματα Γεντβάι, καθυστερημένη προσαρμογή Ακαϊντίν και Ούγκο), ο Γουίλιαν όχι μόνο κάλυψε τα εκάστοτε κενά στην εξέλιξη της σεζόν αλλά εξελίχθηκε στον πιο αξιόπιστο, στον πιο επιδραστικό κεντρικό αμυντικό της φετινής έκδοσης και σε έναν από τους mvp του συνόλου.

Παίκτης που παίζει καλά όπου κι αν τον βάλεις, με την δική του εμπειρία και τους τίτλους δεν βρίσκεις εύκολα στην αγορά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr