Παναθηναϊκός: Το Transfermarkt τα... είπε όλα για Τετέ

Το καλοκαίρι ο Τετέ ήταν ποδοσφαιριστής που το Transfermarkt αξιολογούσε την χρηματιστηριακή του αξία στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Τετέ: «Ήρθαμε εδώ για το τρίποντο και την αφιέρωση στον Μπάλντοκ»

Μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που η Σαχτάρ το 2019 δαπάνησε 15 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει από την Γκρέμιο, παίκτης με εξαιρετικές σεζόν και καλούς αριθμούς στην Ουκρανία, στην Γαλλία(Λιόν) και λιγότερο καλές σε Αγγλία(Λέστερ) και Τουρκία.

Τα βιογραφικά και οι αξίες που προσφέρει το TM είναι ικανά να δώσουν μια πρώτη γεύση και τίποτα παραπάνω. Με αυτό το σκεπτικό ο Μαξ π.χ θα ήταν αναντικατάστατος αλλά τόσο καιρό ψάχνουμε να τον βρούμε κι ας προέρχεται ο Γερμανός από “γεμάτες” σεζόν.

Η περίπτωση Τετέ (που έχει κάνει φοβερό ξεκίνημα με την πράσινη φανέλα) μας δείχνει ότι σημασία σε κάθε μεταγραφική σεζόν έχουν τα χαρακτηριστικά του παίκτη που ψάχνεις να είναι συμβατά με τα κριτήρια της αναζήτησης. Σημασία έχει να βλέπεις τον πρότερο ποδοσφαιρικό βίο ενός αθλητή, να καταγράφεις τα όσα κάνει καλά, μέτρια ή κακά πάνω στο χορτάρι έχοντας επαρκή εικόνα και να περιμένεις να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν όταν αποκτήθηκε.

Χωρίς να ξεχνάμε πως όσο σημαντική είναι μία μεταγραφή όταν υλοποιείται, άλλο τόσο σημαντική είναι και η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, η δημιουργία μίας ιδανικής κατάστασης σε ανθρώπινο και αθλητικό επίπεδο για να μπορέσει το κλαμπ να πάρει το 100%. Με τον Βραζιλιάνο ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει κάνει διάνα και το αναφέρουμε επειδή οι παίκτες από τη νο1 σχολή παγκοσμίως συνήθως δεν “πιάνουν” στην Αθήνα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr