Τι είναι η μεγαλοκαρδία που εξετάζεται ως πιθανή αιτία για τον πνιγμό του Μπάλντοκ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών και πλέον οι ειδικοί ερευνούν τα αίτια από τα οποία προήλθε ο θάνατος του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Πρωτοσέλιδο για Μπάλντοκ: «Γιατί Θεέ μου...» (pic)

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών, όταν ο ιδιοκτήτης που του νοίκιαζε το σπίτι τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του διαμερίσματος.

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την αιτία θανάτου του Ελληνοβρετανού μπακ, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε αναμονή και των υπόλοιπων εξετάσεων (τοξικολογικών, ιστολογικών) που θα μας φανερώσουν πλήρως το λόγο του θανάτου του.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι πιθανή αιτία του θανάτου του Μπάλντοκ είναι η μεγαλοκαρδία, την οποία βέβαια αρκετός κόσμος δε γνωρίζει τι ακριβώς είναι και τι προκαλεί στο άτομο που την έχει.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Η καρδιομεγαλία λέγεται αλλιώς και μεγαλοκαρδία και είναι ένα συχνό καρδιακό πρόβλημα. Η εν λόγω πάθηση προκύπτει όταν η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αίμα με αποτελεσματικό τρόπο, έχοντας ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να οδηγείται σε συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο λόγος γίνεται για μια κατάσταση που βελτιώνεται με το πέρασμα των χρόνων, ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς να χρειάζονται φαρμακευτική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Κάποια από τα συμπτώματα της ασθένειας είναι η δύσπνοια, το πρήξιμο στα πόδια, η αυξημένη κοιλιακή περίμετρο, η αύξηση του βάρους και η κούραση.

Οι τύποι της διευρυμένης καρδιάς που υπάρχουν, είναι τρεις:

  • Διατατική μυοκαρδιοπάθεια (ο κύριος τύπος καρδιομεγαλίας): Όταν τα τοιχώματα στην αριστερή και δεξιά πλευρά της καρδιάς (κοιλίες) γίνονται λεπτά και τεντώνονται.
  • Αριστερή κοιλιακή διεύρυνση (υπερτροφία): Όταν προκαλείται από την υψηλή πίεση του αίματος.
  • Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια: Όταν υπάρχει κληρονομική (γενετική) κατάσταση

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr