Παναθηναϊκός, Χρειάζεται το γεμάτο ΟΑΚΑ το Τριφύλλι

Το ΟΑΚΑ μάζεψε πολύ κόσμο με Λανς, ΟΣΦΠ, το ίδιο θα γίνει με την Τσέλσι ότι κι αν γίνει στην Κρήτη!

Παναθηναϊκός: Τόσα εισιτήρια έχουν «φύγει» για τη ρεβάνς με τη Λανς

Οι φίλαθλοι είναι πάντα σημαντικός παράγοντας. Μπορεί να βοηθούν τις ομάδες για να κερδίσουν ή να τις αγχώνει με την συμπεριφορά του.

Κυρίως όμως, ειδικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μπορεί να «φτιάχνει» ποδοσφαιριστές με τις επευφημίες και το μπιζάρισμά του. Ή να καταστρέφει καριέρες κάτι που γίνεται κατά κόρον από το 1996 με τους παίκτες να χρεώνονται τραγικά λάθη διοικήσεων και να φεύγουν κυνηγημένοι.

Ξεχνιούνται οι… λούζερ της Ριζούπολης που έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης; Ο φετινός ΠΑΟ, με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πια, έχει κυρίως την ανάγκη ο κόσμος του να φτιάξει παίκτες: αν αυτό δεν γίνει, δεν έχει τύχη στη συνέχεια.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια φυσικά αφού κι οι οπαδοί έχουν αγανακτήσει τόσα χρόνια με το τριφύλλι κομπάρσο και δεν έχουν πολλές αντοχές. Όμως όποια κι αν είναι η άποψη όποιου παρακολουθεί τον σύλλογο υπάρχει ένα δεδομένο: η ομάδα είναι αρκετά διαφορετική από την περσινή και τελείως διαφορετική από την προπέρσινη.

Δεν λέμε ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη γιατί είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα. Ο κόσμος συζητά κυρίως για τον Αλόνσο και τις επιλογές του, αλλά ποτέ οι επιλογές ενός προπονητή δεν είναι κάτι σημαντικότερο από τους παίκτες, τις δυνατότητές και την απόδοσή τους.

Οι παίκτες, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν ανάγκη από κάτι που στην αρχή της σεζόν δεν υπάρχει. Δηλαδή πραγματική υποστήριξη. Όπως ο Τάσος Μπακασέτας για παράδειγμα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr