Κωνσταντίνου: «Τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού - Αν δεν κερδίσει τον ΟΦΗ...»

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στο «patrisnews.com» για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Παναθηναϊκού.

Κωνσταντίνου: «Αφήνει παρακαταθήκη ο Παύλος, θα πάει στον παράδεισο»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και διοικητικός παράγοντας του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου «Πάμε» του Άρη Ξηντάρα, αναφέρθηκε και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το αν θα δούμε ποτέ ξανά στο μέλλον ελληνική ομάδα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Είναι πολύ δύσκολο επειδή οι διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο πρωταθλημάτων είναι πολύ μεγάλες. Οι Έλληνες οι οποίοι φεύγουν και πηγαίνουν στο εξωτερικό, επιστρέφοντας στην Εθνική, κάνουν σπουδαία πράγματα. Όμως σε συλλογικό επίπεδο, δεν είναι εύκολη η διάκριση και είναι δύσκολο να φτάσει ελληνική ομάδα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν κάθε χρόνος που περνάει, θα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την εποποιία του 1971:

«Το 1971 είναι ένα έπος. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα περάσουν στην αιωνιότητα, παίζοντας  σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί Διηπειρωτικού Κυπέλλου».

Για το αν το πιο δύσκολο πλέον για τις ελληνικές ομάδες, είναι να κρατήσουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές

«Αυτό είναι το Α και το Ω. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να κρατήσουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες τους. Να βελτιώσουν το επίπεδο των ακαδημιών, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχουνε Εγκαταλείψει όλες οι ομάδες της Α΄Εθνικής και δεν προσέχουν αυτές τις ομάδες. Αυτό είναι και το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό το οποίο λείπει από τον Παναθηναϊκό, είναι η οικογένεια, αυτό που λέμε ομάδα οικογένεια. Να έχει κοινά συμφέρονται, την ίδια αγάπη για τη φανέλα που φοράει. Να δίνουν και να υπερβάλλουν εαυτούς για την ομάδα. Αυτή η φανέλα και αυτή η ομάδα, έχει πολλά να δώσει, αλλά πρέπει και να πάρει από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν, είτε είναι ξένοι, είτε είναι Έλληνες».

Για το αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού, θα περιμένει και φέτος ένα πρωτάθλημα χωρίς να αυτό να έρθει:

«Νομίζω ότι η τελευταία ευκαιρία που του δίνεται, είναι η ευκαιρία της Κυριακής. Αν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ένα δύσκολο παιχνίδι, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Εάν κερδίσει, νομίζω ότι θα ξεκινήσει μια καινούργια συνέχεια για τον Παναθηναϊκό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr