Παναθηναϊκός: Η τελευταία εξέλιξη με τον Βοτανικό

Το έργο της Διπλής Ανάπλασης συνεχίζεται κανονικά, με κάποιες τυπικές διαδικασίες να ολοκληρώνονται όσον αφορά το οικοδόμημα του μελλοντικού γηπέδου του Τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός: Tα επόμενα βήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία εξέλιξη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό αφορά τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις εντός οικοπέδου, οι οποίες με ανακοίνωση της Κυβέρνησης στην εφημερίδα της κάνει ξεκάθαρο ότι μπορούν να ολοκληρωθούν με διαδικασίες οι οποίες δεν θα ξεπερνούν το διάστημα των δύο μηνών.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Άρθρο πρώτο:

Τα έργα: α) «Αθλητικό Κέντρο Βοτανικού» και β) «Έργα Υποδομών Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ Τομέας Α», δεδομένου ότι χρηματοδοτούνται ή βρίσκονται υπό ένταξη σε ενωσιακά προγράμματα ή συγχρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, τον Δήμο Αθηναίων και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και στοχεύουν στην ουσιώδη βελτίωση των υποδομών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας, χαρακτηρίζονται ως έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Άρθρο δεύτερο:

Εξουσιοδοτούνται τα αρμόδια για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων όργανα να προβούν στην κήρυξη των απαλλοτριώσεων ακινήτων που αφορούν στην εκτέλεση των έργων του άρθρου πρώτου, καθώς και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων, που θα απαιτηθούν γι’ αυτά, υπάγοντας αυτές στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr