Λεμονής: «Συλλυπητήρια για Μπάλντοκ - Ταιριάζει απόλυτα στην Εθνική ο Γιοβάνοβιτς»

Ο Τάκης Λεμονής έδωσε τη δική του άποψη για την Εθνική ομάδα και τη στάση των Ελλήνων οπαδών προς εκείνην.

Λεμονής: «Συλλυπητήρια για Μπάλντοκ - Ταιριάζει απόλυτα στην Εθνική ο Γιοβάνοβιτς»

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο»:

«Καταρχάς, είναι πολλά αυτά που πρέπει να πούμε. Είχαμε αυτό το τραγικό γεγονός, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Μπάλντοκ.

Είναι δύσκολο, να εξετάσουμε πώς όλο αυτό λειτούργησε. Είναι εξοργιστικό που έγινε το παιχνίδι με την Αγγλία. Συζητάμε για τον θάνατο ενός εν ενεργεία ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Πραγματικά, όταν άκουσα αυτήν την είδηση, προσπαθούσα να καταλάβω πώς θα λειτουργήσει αυτό το πράγμα. Αν το πάρουμε ποδοσφαιρικά, νομίζω ότι η εμφάνιση ήταν σπουδαία απέναντι στους φιναλίστ του Euro και ο τρόπος που έγινε, ήταν καταπληκτικός.

Είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε την Αγγλία. Αν ανατρέξουμε ιστορικά, με εξαίρεση το Euro, νομίζω ότι ίσως αυτή η εμφάνιση, πρέπει να είναι μέσα στις τρεις καλύτερες διαχρονικά της εθνικής μας ομάδας. 

Σαν ποιότητα, αυτό το ρόστερ έχει πολύ μεγάλη και σε αρκετές θέσεις. Αν δούμε τι έχουμε στη θέση του σέντερ φορ, δεν βρίσκεις τέτοιες ομάδες με ποιότητα στο 9άρι. Γενικά, έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ.

Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς για την Εθνική ήταν πολύ ουσιαστική και πετυχημένη. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στην εθνική μας ομάδα. Θα δούμε καλές μέρες.

Ο κόσμος την Εθνική έπρεπε να την είχε αγκαλιάσει περισσότερο μετά το Euro 2004. Δεν γίνεται, μόλις, γίνει μια επιτυχία να γεμίζει το γήπεδο. Θα ήθελα να το δω και πριν από δύο, και πριν από πέντε χρόνια. Δε νομίζω ότι την έχουμε αγαπήσει τόσο την Εθνική ομάδα οι Έλληνες.

Αν δεν είχαμε κερδίσει την Αγγλία θα είχαμε 33.000 κόσμο με την Ιρλανδία; Ίσως, λόγω της δυσάρεστης είδησης με τον Μπάλντοκ. Έβλεπα παιδάκια, γυναίκες. Αυτήν την εικόνα θέλουμε και πρέπει να το κάνουμε πάντα αυτό.

Δεν θα ξεφύγουμε από τα οπαδικά. Ο οπαδός στην εξέδρα, είναι ταυτόχρονα παίκτης, προπονητής, πρόεδρος. Έχει όλες τις ιδιότητες. Επιτέλους, όμως, η Εθνική ομάδα είναι κάτι άλλο και πρέπει να το δούμε έτσι»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr