Στιλ για Μπάλντοκ: «Θα γινόταν θρύλος στον Παναθηναϊκό, συζητούσαμε μετά τη μεταγραφή»

Μια μέρα μετά τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Αγγλία ο Λουκ Στιλ σχολίασε την εμφάνιση της «γαλανόλευκης» και μίλησε για τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στιλ για Μπάλντοκ: «Θα γινόταν θρύλος στον Παναθηναϊκό, συζητούσαμε μετά τη μεταγραφή»

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:

– Λουκ περίμενες τέτοια εμφάνιση από την εθνική Ελλάδας κόντρα στο «Γουέμπλεϊ»;

«Μόλις άφησα τα παιδιά μου στο σχολείο και μίλησαν με κάποιον εκεί για το παιχνίδι. Και οι δύο συμφωνήσαμε για την εμφάνιση και τη νίκη της Ελλάδας. Ήταν μια γενναία, θαρραλέα, εμπνευσμένη εμφάνιση. Δεν με εξέπληξε η Εθνική Ελλάδας.

Το να έχεις χάσει έναν συμπαίκτη και να αγωνίζεσαι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο, όμως αυτή τη τραγική απώλεια τους πρόσφερε δύναμη και ενότητα. Ήταν φανταστικοί οι Έλληνες διεθνείς και θέλω να τους συγχαρώ όπως και όλη την χώρα.

Αυτά τα παιδιά έπαιξαν με γενναιότητα και επιτέθηκαν. Ήταν άξιοι νικητές και όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο. Όλα έγιναν για τον Τζορτζ και την οικογένεια του».

– Είχες επικοινωνία με τον Τζορτζ;

«Μίλησα με ανθρώπους και παίκτες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην οποία αγωνίστηκε για εφτά χρόνια, αλλά και με ανθρώπους του Παναθηναϊκούς.

Όπως είναι λογικό υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και στενοχώρια και στους δύο συλλόγους. Τα συναισθήματα είναι μπερδεμένα κάτι που είναι λογικό μετά από μια τόσο τραγική απώλεια. Όλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον Τζορτζ.

Δεν τον ήξερα πολύ καλά, όμως αρχίσαμε να μιλάμε. Του είχα στείλει μήνυμα στο Instagram όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια συζητήσαμε. Ως πρώην παίκτης της ομάδας γνωρίζω πολύ καλά την κουλτούρα και την πορεία της».

– Τι του είχες πει;

«Γνώριζα για την προσωπικότητα του Τζορτζ, τον τρόπο που αγωνίζεται και στο τι πρέπει να κάνει σε ένα νέο πρωτάθλημα στο εξωτερικό. Θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά και ειλικρινά πιστεύω πως με την απόδοση του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν τόσο ενοχλημένος που είχε τραυματιστεί στο ξεκίνημα της καριέρας του σε ένα νέο σύλλογο.

Είναι πάντα δύσκολο στο ξεκίνημα γιατί καλείσαι να αποδείξεις στον κόσμο και ειδικά σε μια μεγάλη ομάδα με εκατομμύρια οπαδούς, όπως είναι ο Παναθηναϊκός το πόσο καλός παίκτης είσαι. Εμπιστευτείτε με σε αυτό που θα πω.

Ο Τζορτζ θα ήταν ένας φανταστικός παίκτης για την ομάδα. Ήρθε σε μια καλή ηλικία, 31 ετών, ήταν έμπειρος, σε καλή κατάσταση και ξέρω απ’ όσα είδα πως θα ταίριαζε στην ομάδα και οι οπαδοί θα λάτρευαν τον τρόπο που θα έπαιζε.

Θα γινόταν ένας άλλος Άγγλος παίκτης, αν και ξέρω τον θεωρούσατε Έλληνα. Ήταν Άγγλος, αλλά και Έλληνας. Είμαι πεπεισμένος πως με τον καιρό θα εξελίσσονταν σε θρύλο της ομάδας και οι οπαδοί θα λάτρευαν τον τρόπο παιχνιδιού του».

– Φαντάζομαι ως πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Άγγλος, αλλά και λόγω της επαφής που είχες με τον Τζορτζ Μπάλντοκ η είδηση του τραγικού χαμού του σε συγκλόνισε ακόμη περισσότερο…

«Είναι τόσο λυπηρό αυτό που συνέβη. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής ομάδας για τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Η καρδιά μου όμως είναι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που έχασαν έναν καλό τύπο.

Ελπίζω με κάποιο τρόπο όλοι θα έρθουν πιο κοντά και θα πραγματοποιήσουν μια αξιομνημόνευτη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την πορεία και ελπίζω να θυμούνται όλοι το όνομα του Τζορτζ Μπάλντοκ για πολλά χρόνια.

Είμαι πολύ λυπημένος και για τις δύο χώρες, αφού πολλοί άνθρωποι είχαν συμμετοχή στην καριέρα του. Αισθάνθηκα χθες βράδυ πως αγωνίστηκε και ο Τζορτζ».

Exit mobile version