Ιατροδικαστής εξηγεί τα σενάρια για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Μεγάλο θέμα συζήτησης έχει προκαλέσει ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος μάλιστα συνέβη κάτω από άγνωστα, μέχρι στιγμής, αίτια.

Ιατροδικαστής εξηγεί τα σενάρια για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό» για τα πιθανά αίτια του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος με το χαμό του σκόρπισε θλίψη σ’ ολόκληρο το ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα άνεφερε ο ιατροδικαστής:

«Δεν υπάρχουν εξωτερικές κακώσεις, αλλά η νεκροτομή μπορεί να αποδείξει εσωτερικές, για να αποκλείσουμε κάποιον βίαιο θάνατο. Επιπλέον, θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις για να δούμε αν υπήρξε κάποια χρήση ουσιών ή αλκοόλ, τα οποία φυσικά συνετέλεσαν στον θάνατό του εντός του ύδατος, εντός της πισίνας».

«Ένας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία, ο οποίος γνωρίζει να κολυμπάει, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να καταλήξει μέσω αυτού του μηχανισμού. Πρέπει σίγουρα να διερευνηθεί η τοξικολογική αιτία, δηλαδή αν υπάρχει κάποια τοξική ουσία».

Μπορεί η χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών να οδηγήσει έναν άνθρωπο στον πνιγμό σε μία πισίνα; «Φυσικά, μπορεί να αποπροσανατολιστεί, να χάσει την ικανότητά του, να αισθανθεί κάτι σε ζάλη και αυτό να φέρει ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του».

«Το έμφραγμα, επειδή υπάρχει κάποια συμπτωματολογία που προηγείται, το θεωρώ δύσκολο ως αιτία. Η ανακοπή, δηλαδή μια αρρυθμία στην καρδιά θανατηφόρα, ναι μπορεί να είναι συμβατή με τέτοιο θάνατο».

Τι πιθανότητα έχει ένας νέος άνθρωπος, 31 ετών, να πάθει ανακοπή; «Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Συμβαίνουν σε ηλικιωμένους», απάντησε ο ιατροδικαστής. «Ως γεγονός είναι σπάνιο. Το θεωρώ απομακρυσμένο, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr