Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους κανονισμούς για το χέρι

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έχει ξεσπάσει μεγάλη κουβέντα για τη φάση του χεριού του Παναγιώτη Ρέτσου.

Παρασκήνιο από το ντέρμπι: Τι είπαν διαιτητής-VAR για το χέρι (vid)

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι συζητήσεις γύρω απ’ αυτό δεν πρόκειται να τελειώσουν, καθώς αρκετός κόσμος έχει μείνει και σχολιάζει τη φάση του Παναγιώτη Ρέτσου στο πρώτο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα ο αμυντικός των Πειραιωτών έχει αγκαλιάσει την μπάλα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και μάλιστα μέσα στην περιοχή με τη συγκεκριμένη φάση να μη δίνεται παράβαση ούτε από τον διαιτητή αλλά ούτε και από τον VAR, ο οποίος έχει τη δυνατότητα της τεχνολογίας.

Η φάση αυτή, όπως είναι λογικό, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις καθώς σε μεγάλο βαθμό έχει κρίνει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, ενώ οι απόψεις διίστανται γύρω από το κατά πόσο είναι ή όχι παράβαση.






Μπορεί στη FIFA να κάνουν προσπάθειες προκειμένου ο κανονισμός να γίνεται ολοένα και καλύτερος γύρω από τις περιπτώσεις με τα χέρια, όμως το πρόβλημα στην προκειμένη παραμένει το γεγονός ότι σε μερικές φάσεις μπαίνει στο παιχνίδι η κρίση του διαιτητή και επηρεάζει την απόφαση.

Στο χέρι η λεγόμενη «κρίση του διαιτητή» παίζει πολύ, δίνοντας ουσιαστικά το ελεύθερο στον εκάστοτε αρχών του αγώνα να ευνοήσει και να αδικήσει μια ομάδα που εκείνος θέλει για λόγους που δεν αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και οδηγούν στο παρασκήνιο.

Θα πρέπει η FIFA και η κάθε αρμόδια αρχή, λοιπόν, να βρει έναν ξεκάθαρο κανονισμό για τις φάσεις που το χέρι εμπλέκεται στο παιχνίδι, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα στον διαιτητή να χρησιμοποιεί την κρίση.

Διαφορετικά θα παραμείνει μια κατάσταση ίδια, χωρίς εξέλιξη στο θέμα, όπου κάποια από τις δύο ομάδες θα έχει παράπονα και θα καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα με το σήμερα!






Exit mobile version