Θλιβερός ο Παναθηναϊκός, «κιτρινόμαυρο» το ντέρμπι στην OPAP Arena (vids)

Σε ένα ντέρμπι δίχως πολλές φάσεις η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-0 και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το Τριφύλλι δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ και έμεινε στο -6 από την πρώτη θέση στη Superleague.

Θλιβερός ο Παναθηναϊκός, «κιτρινόμαυρο» το ντέρμπι στην OPAP Arena (vids)

Το ντέρμπι ξεκίνησε δίχως φάσεις στις δύο εστίες. Από έναν κακό υπολογισμό του Ντραγκόφσκι ο Παναθηναϊκός παραλίγο να δεχτεί ένα φτηνό γκολ στο 12′, όμως, η κατάσταση διορθώθηκε έγκαιρα από τον Ίνγκασον. Ο Σιμάνσκι αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 18′ για τάκλιν στον Τέτε.

Με τη συμπλήρωση 30′ ο Πιερό νίκησε στον αέρα τον Ίνγκασον και με δυνατή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 στο ντέρμπι. Οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη τους φάση στο 39′, όταν ο Γέντβαϊ έπιασε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, όμως, ο Στρακόσια απέκρουσε τη μπάλα.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός βρήκε τρεις καλές στιγμές σε ανοικτό γήπεδο και ολοκλήρωσε μία με σουτ του Ουναχί που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στρακόσια.

Ο Τετέ παρατηρήθηκε με κάρτα δίχως λόγο για μαρκάρισμα στον Πήλιο. Ο Αλόνσο άλλαξε τους Μαξίμοβιτς-Τζούρισιτς με τους Μαντσίνι-Πελίστρι. Οι Αράο – Ουναχί άφησαν τις θέσεις τους στους Τσέριν – Μπακασέτα. Η ΑΕΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες με κεφαλιά του Πιερό και μακρινό σουτ του Λιούμπισιτς.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με την είσοδο του Γερεμέγεφ αντί του Τετέ. Στις καθυστερήσεις ο Τσέριν έκανε παράβαση χέρι, πέναλτι και ο Άμραμπατ έβαλε τίτλους τέλος στην OPAP Arena (2-0).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Περέιρα, Πινέδα, Ελίασον, Κοϊτά, Πιερό

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Ουναχί, Τετέ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr