Παναθηναϊκός: Το κίνητρο του Αλόνσο και η αφέλεια της ΑΕΚ

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν έχει φλόγα μέσα του να διακριθεί. Μόνο τις αντιδράσεις του να θυμηθείτε στα γκολ με τη Λανς θα καταλάβετε πολλά.

Άρης Γάτας: «Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με Λανς - Αυτό μου είπε ο Μάγκνουσον» (vid)

ΟΚ, μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά η ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά τον πρώτο στόχο που ήταν να μπει το κλαμπ σε ευρωπαϊκό όμιλο τον πέτυχε παραπάνω από εμφατικά. Ο Αλόνσο νίκησε τον Αγιαξ, κέρδισε τη Λανς, είχε 2/2 κόντρα στη Μπότεφ κι όλα αυτά όντας άγνωστος μεταξύ αγνώστων, με παίκτες της εποχής Τερίμ/Γιοβάνοβιτς και τις δικές του εισηγήσεις να έρχονται αργά στο Κορωπί.

Ο άνθρωπος τα πήγε χάλια στη Σεβίλλη αλλά στη λατινική Αμερική έχει σεβαστό όνομα, επόμενο είναι να θέλει να ακουστεί για θετικούς λόγους στη νέα του ομάδα ώστε να ρεφάρει το οικτρό ισπανικό του πέρασμα. ΟΚ, κάνει πειραματισμούς που δεν μας αρέσουν, το κλαμπ δεν προσφέρει θέαμα, αλλά μπορεί να επικαλεστεί κι αυτός από την μεριά του ένα σωρό δικαιολογίες.

Δεν το κάνει κι ας του έχουν πάει πολλά στραβά μέχρι σήμερα! Μας αρέσει που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του όσο πιο καλά μπορεί δίχως να επηρεάζεται από το νοσηρό περιβάλλον που ζητά περιθωριοποίηση διεθνών παικτών. Το εύκολο είναι να πας με τα νερά της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, το ζόρικο είναι να κερδίσεις τον παίκτη πάνω που αυτός δεν είναι στα καλύτερά του, δείχνοντας του ότι τον πιστεύεις.

Στην Τούμπα, στο πρώτο του ντέρμπι, κατηγορήθηκε ο κόουτς ότι έπαιξε αμυντικά λες κι έτσι όπως είχε εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός μπορούσε να ξαμολήσει τους παίκτες του στην έδρα του πρωταθλητή. Πάλι εκτός έδρας ντέρμπι του έλαχε να δώσει εξετάσεις, με τον κόουτς να πρέπει να εκμεταλλευτεί την αφέλεια που δείχνει η ΑΕΚ στην άμυνα. Παίκτες για να εκμεταλλευτεί τα κενά της Ένωσης έχει…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr