Η αξία από το Transfermarkt και η σύγκριση στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θ’ αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές διαφορές στα ρόστερ τους.

Παναθηναϊκός: Πέτυχε ρεκόρ που είχε επί... Μπόλονι!

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League σ’ ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Γενικότερα το φετινό καλοκαίρι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ έκαναν σημαντικές και δυνατές κινήσεις με σκοπό να ενισχύσουν τα ρόστερ τους και να μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τους εγχώριους τίτλους.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ μπορεί να μη βρέθηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο ο Μάριος Ηλιόπουλος αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη φέρνοντας παίκτες αναγνωρισμένης αξίας όπως οι Ρομπέρτο Περέιρα, Έρικ Λαμέλα, Άντονι Μαρσιάλ.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή κοστίζει σύμφωνα με τη γνωστό Transfermakt, συνολικά 83,38 εκατ. ευρώ δείχνοντας πως έχει επενδύσει σημαντικά προκειμένου να έχει επιτυχίες και να επιστρέψει στους τίτλους που απέχει έναν χρόνο.

Από το ρόστερ της Ένωσης οι Λιβάι Γκαρσία (15 εκατ. ευρώ) Μαρσιάλ (9 εκατ. ευρώ), Ορμπελίν Πινέδα (7 εκατ. ευρώ) και Αμπουμπακάρι Κοϊτά (5 εκατ. ευρώ) είναι σύμφωνα με το Transfermarkt οι ακριβότεροι ποδοσφαιριστές που διαθέτει το ρόστερ, για να κλείσει την πρώτη πεντάδα ο Νίκλας Ελίασον (4,5 εκατ. ευρώ).

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό πάνω-κάτω κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, μεταγραφικά με την ΑΕΚ, καθώς έκανε θόρυβο στην αγορά και πήρε παίκτες, οι οποίοι είναι εγνωσμένης αξίας προκειμένου να τον ανεβάσουν επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Transfermakt οι πράσινοι κοστίζουν συνολικά 109,48 εκατ. ευρώ κι αυτό από μόνο του δείχνει το άνοιγμα που έγινε το καλοκαίρι προκειμένου το Τριφύλλι να κατακτήσει τις εγχώριες κορυφές και να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη (UEFA Conference League).

Ουσιαστικά από το ρόστερ του Παναθηναϊκού οι Φώτης Ιωαννίδης (18 εκατ. ευρώ), Αζεντίν Ουναχί (12 εκατ. ευρώ), Φακούντο Πελίστρι (10 εκατ. ευρώ) και Τετέ (10 εκατ. ευρώ) είναι οι ακριβότεροι παίκτες, για να κλείσει την πεντάδα ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς (5,50 εκατ. ευρώ).

Τέλος, για να καταλάβετε την αξία και το πόσο πολύ έχει ανέβει το επίπεδο στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και παίκτης της ομάδας, Τάσος Μπακασέτας είναι στην έκτη θέση με αξία 5 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται με απλά λόγια εκτός πεντάδας!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr