Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης έγινε ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος

Το Transfermarkt δημοσίευσε μια ανανεομένη λίστα με τους παίκτες που έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στη Super League και στην κορυφή είχαμε αλλαγή σκυτάλης.

Παναθηναϊκός: Το μόνο παράθυρο μεταγραφής που μένει ανοιχτό

Το Transfermarkt δημοσίευσε την ανανεομένη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν, αυτή τη στιγμή, τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία του πρωταθλήματος με τις αλλαγές να είναι σημαντικές και να αφορούν και την κορυφή.

Συγκεκριμένα ο Φώτης Ιωαννίδης ξεπέρασε τον Γιάννη Κωνσταντέλια που είχε την πρωτιά, καθώς ο Έλληνας επιθετικός του Τριφυλλιού με τις εμφανίσεις του αύξησε την χρηματιστηριακή του αξία κατά 5 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά έφτασε τα 18 εκατ. ευρώ κι υπερκέρασε έτσι την διαφορά που είχε με τον νεαρό παίκτη του «δικεφάλου του βορρά», παρ’ ότι κι εκείνος βελτίωσε την δική του αξία κατά 2 εκατ. ευρώ κι έφτασε τα 17 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα στην τρίτη θέση έμεινε μόνος του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ανέβηκε μεν στα 15 εκατ. ευρώ, όμως η αύξηση αυτή της τάξης του 15,4% δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει να μην αφήσει την «ψαλίδα» να ανοίξει από τους άλλους δύο.

Στην πρώτη πεντάδα βρέθηκαν ακόμη δύο παίκτες του Ολυμπιακού, οι Κάρμο (12 εκατ. ευρώ) και Έσε (12 εκατ. ευρώ). Από κει και πέρα την δεκάδα έκλεισαν οι Ουναΐ (12 εκατ. ευρώ), Τετέ (10 εκατ. ευρώ), Τσάλοφ (10 εκατ. ευρώ), Πελίστρι (10 εκατ. ευρώ) και Μαρσιάλ (9 εκατ. ευρώ).

Επιπλέον τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ αυτών των παικτών παρουσίασε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι, που βρίσκεται στην 14η θέση της λίστας, ο οποίος τόσο λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης όσο και του ενδιαφέροντος που υπήρξε το καλοκαίρι για κείνον ανέβηκε η αξία του κατά 40%, με την αξία του να εκτοξεύεται από τα 5 στα 7 εκατ. και να ξεπερνά οριακά τον Ιωαννίδη που έφτασε το 38,5%.

Τέλος, στην πρώτη αυτή δεκάδα υπήρξε απόλυτα κυριαρχία του Παναθηναϊκού, αφού οι «πράσινοι» έχουν τέσσερις παίκτες (Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Πελίστρι), με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να έχουν από δύο (Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ – Κάρμο, Έσε – Γκαρσία, Μαρσιάλ).

Exit mobile version