Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις λύσεις που θα απογειώσουν το επιθετικό πλάνο του Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει στα χέρια του αρκετές επιλογές από τη μέση και μπροστά προκειμένου να απογειώσει το επιθετικό του πλάνο και να δημιουργήσει μια επιθετική μηχανή.

Παναθηναϊκός: Κρίσιμο «τεστ» για Αλόνσο με ΑΕΚ, Μπόρατς και Ολυμπιακό σε μια εβδομάδα!

Ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι βγήκε στην αγορά και έκανε πολλές και καλές μεταγραφές, οι οποίες ανεβάζουν πολύ τον πήχη ενόψει της σεζόν που τρέχει αυτή τη στιγμή.

Γενικότερα ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό υλικό, το οποίο από τη μέση και μπροστά μπορεί να απογειωθεί με συγκεκριμένες επιλογές και να κάνει τον Παναθηναϊκό να παίζει πολύ πιο ελκυστικό και ισορροπημένο ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, ο Φώτης Ιωαννίδης δεν έχει το εύκολο γκολ φέτος με την ομάδα του να μην τον βοηθάει ουσιαστικά κυρίως λόγω της έλλειψης ανάπτυξης από το κέντρο και της λογικής των βαθιών μπαλιών που αναπτύσσεται το Τριφύλλι.

Ωστόσο αν ο Ουναχί περάσει κυρίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής μπορεί αυτόματα να δώσει σπουδαίες λύσεις σε όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, καθώς είναι ένας παίκτης με κάθετο και γρήγορο ποδόσφαιρο που μπορεί να εκμετελλευτεί με τις πάσες του στον απόλυτο βαθμό τους εξτρέμ (Τετέ-Πελίστρι) αλλά φυσικά και τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος δε θα χρειάζεται να φτάνει στο κέντρο για να πάρει μπάλα.

Από εκεί και πέρα για τον Μαροκινό μέσο αποτελεί τεράστια ασφάλεια και το γεγονός ότι πίσω του θα βρίσκονται οι Αράο-Μαξίμοβιτς ή Αράο-Τσέριν. Τρεις παίκτες που καλύπτουν χιλιόμετρα, κόβουν και ανακτούν κατοχές με αποτέλεσμα το κύριο κομμάτι του Ουναχί να είναι η ανάπτυξη κι όχι η ανασταλτική λειτουργία ή ο συνδυασμός αυτής.

Γενικότερα ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαίο ρόστερ και μπορεί με πολλούς συνδυασμούς να ανεβάσει πολύ το επίπεδό του μέσα στο γήπεδο με τον Ντιέγκο Αλόνσο να καλείται να το δείξει το επόμενο διάστημα.

Exit mobile version