Παναθηναϊκός: Το «κόλλημα» Αλόνσο με Μπακασέτα και η επόμενη κίνηση

Η αλήθεια είναι ότι το κόλλημα του Ντιέγκο Αλόνσο με τον Τάσο Μπακασέτα έχει στοιχίσει επικοινωνιακά, αφού ο Ελληνας άσος δεν είναι σε φόρμα κι όμως ο Ουρουγουανός επιμένει και τον διατηρεί βασικό, ελπίζοντας να μπει στους ρυθμούς που ο προπονητής θέλει.

Παναθηναϊκός: Απρόοπτο με Μπακασέτα στην προθέρμανση

Ακόμα είμαστε στα ξεκινήματα αυτού που θέλει να παρουσιάσει ο κόουτς, δηλαδή ομάδα με μεσοεπιθετικούς που θα ξέρουν μπάλα και θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή στη διάρκεια του ματς να αλλάζουν θέσεις.

Το έχουμε δει ήδη αυτό με Πελίστρι, Τετέ, Τζούρισιτς που κινούνται παντού, μπερδεύοντας τους αντιπάλους και προσπαθώντας να ανοίξουν χώρους. Τώρα μπαίνει κι ο Ουναχί στην εξίσωση με τον Μαροκινό να ξέρει μπάλα, να σκέφτεται επιθετικά και δημιουργικά, κάτι που αποτελεί τεράστιο συν.

Ο Αλόνσο πιστεύει πολύ σε αυτή την λογική, του απλώματος του επιθετικού παιχνιδιού. Ακόμα δεν του έχει βγει στον βαθμό που θέλει γιατί πίσω το τριφύλλι “πίνει θάλασσα” επιτρέποντας στους αντιπάλους μπόλικες φάσεις μπροστά στα καρέ του.

Επίθεση όμως ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει και να πάρει και καλό βαθμό. Βλέπουμε π.χ Τετέ και τον Μαροκινό να κρατούν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους όντας μπαλαδόροι κι αυτό γιατί υπάρχει εντολή Ιωαννίδης, Μπακασέτας και Πελίστρι να κόβουν κάθετα, όπως και οι δύο ακραίοι μπακ, για να γεμίζει η αντίπαλη περιοχή και όποιος έχει την κατοχή να έχει περισσότερες επιλογές πάσας.

Όταν ο Τάσος βρει την φόρμα του, τα πράγματα θα βελτιωθούν, δεν την ξέχασε την μπάλα ο Ελληνας άσος και σίγουρα μπορεί μια χαρά να συνδυαστεί με ποδοσφαιριστές που έχουν έκρηξη και απρόβλεπτο στο παιχνίδι τους.

Δημήτρης Στρατής

Exit mobile version