Ατές: «Ιωαννίδης και Κωνσταντέλιας οι πιο επικίνδυνοι Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Ο Νετσάτι Ατές παραχώρησε δηλώσεις με αφορμή το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τουρκία με τη Γαλατασαράι και έκανε αναφορά στον Φώτη Ιωαννίδη.

Ατές: «Ιωαννίδης και Κωνσταντέλιας οι πιο επικίνδυνοι Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:

– Νετσάτι, πως αξιολογείς την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ; Ποιοι παίκτες σου έχουν κάνει εντύπωση;

«Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια καλή ομάδα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές εκεί όπως οι Μπράντον, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας.

Επιπρόσθετα έκαναν ποιοτικές μεταγραφές όπως είναι οι Μπακαγιόκο, Όμαρ Κόλεϊ, Λόβρεν, Τσάλοφ. Σε κάθε θέση της ομάδας προχώρησαν σε σημαντικές ενισχύσεις δημιουργώντας ένα ισχυρό σύνολο. Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι επικίνδυνοι για την Γαλατασαράι».

– Ποιο είναι το σημείο στο παιχνίδι της Γαλατασαράι που κάνει την διαφορά; Ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

«Η Γαλατασαράι έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στη σεζόν έχοντας πετύχει σε έξι παιχνίδια ισάριθμες νίκες, σημειώνοντας 20 γκολ. Ειδικά μετά τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε υπάρχει καλό κίνητρο στην ομάδα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Η Γαλατασάι διαθέτει ξεχωριστούς παίκτες, διεθνούς επιπέδου όπως είναι οι Οσιμέν και Ικάρντι, αλλά και οι εξτρέμ Γιουνούς Ακγκιούν και Μπαρίς Γιλμάζ.

Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες γιατί τους αρέσει να ντριμπλάρουν και να επιτίθενται στην αντίπαλη εστία. Εάν τους δώσεις την ευκαιρία να σκοράρουν δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να το κάνουν. Ήδη έχουν πετύχει 20 γκολ. Στο επιθετικό κομμάτι είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνη η Γαλατασαράι.

Το μυαλό της Γαλατασαράι είναι ο Μέρτενς, ένας ποδοσφαιριστής υψηλής ποιότητας με φοβερό ταλέντο. Πίσω του βρίσκονται δύο πολύ σημαντικοί και ‘δουλευταράδες’ μέσοι όπως είναι ο Βραζιλιάνος Σάρα και ο Ουρουγουανός Τορέιρα. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει ο Ντάβιντσον Σάντσες, ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι ο κορυφαίος στόπερ στο τουρκικό πρωτάθλημα και ένας από τους καλύτερους στη θέση του στην Ευρώπη».

– Ποια είναι η άποψη σου για τον Κωνσταντέλια, το οποίο αντιμετωπίσατε με τον Παναθηναϊκό;

«Ο Κωνσταντέλιας είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα, τον οποίο επίσης πιστεύω πολύ. Μαζί με τον Φώτη (Ιωαννίδη) είναι από τους πιο σημαντικούς και επικίνδυνους επιθετικά ποδοσφαιριστές της εθνικής Ελλάδας. Το ίδιο ισχύει και στον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια.

Θεωρώ δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στον ΠΑΟΚ γιατί ξέρω πως τον παρακολουθούν πολλές ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό και περιμένω, όπως σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και απόψε να είναι επικίνδυνος επιθετικά. Ο Κωνσταντέλιας είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ».

– Τι προβλέπεις στην αποψινή αναμέτρηση; Υπάρχει φαβορί;

«Θεωρώ πως η Γαλατασαράι είναι το φαβορί της αναμέτρησης, διότι το ματς διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται πολύς κόσμος στο γήπεδο, ο οποίος θα υποστηρίξει με πάθος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα την ομάδα. Νομίζω πως συγκρίνοντας την ποιότητα των δύο ομάδων, η Γαλατασαράι είναι καλύτερη και ειδικά μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε υπάρχει μεγάλο κίνητρο.

Περιμένω ένα παιχνίδι όπου θα επικρατήσει το fairplay, αφού Τουρκία και Ελλάδα είναι δύο σημαντικές χώρες, οι οποίες εκπροσωπούνται απόψε από δύο σημαντικούς συλλόγους όπως είναι οι Γαλατασαράι και ο ΠΑΟΚ. Είμαστε γείτονες και φίλοι και ελπίζω πως λόγω και αυτής της φιλίας θα παρακολουθήσουμε ένα φανταστικό ματς μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα».

Exit mobile version