Παναθηναϊκός: Θα... κλαίνε που άφησαν τον Τετέ να φύγει!

Τα στατιστικά λένε εν μέρει πολλές αλήθειες αλλά σε έναν παίκτη μετράει παρά πολύ και το ψυχικό σθένος.

Παναθηναϊκός: Έβδομο φαβορί για το Conference League σύμφωνα με τον αλγόριθμο

Να περνάς από μια ομάδα π.χ να μην κάνεις αισθητή την παρουσία σου και το κίνητρό σου να είναι τόσο ισχυρό που στο καινούργιο σου κλαμπ…λυσσάς για αποδείξεις ότι παραμένεις παίκτης από το πάνω ράφι! Αυτό δεν υπάρχει καμιά στατιστική υπηρεσία να το αναδείξει! Το γράφουμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι βλέπουν τις επιδόσεις του Τετέ στην Τουρκία και κλαίνε με μαύρο δάκρυ που τον άφησαν να φύγει.

Στη Γαλατά πέρσι δεν είχε καλή χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν του σε άλλες ομάδες. Μπορεί να έκανε 45 συμμετοχές αλλά με μόλις 1.672λεπτά, έμπαινε ως αλλαγή συνήθως σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, μέτρησε 3 γκολ/6 ασίστ. Την σεζόν 2022-23,που την μοιράστηκε σε Λυων και Λέστερ, έκανε 33 ματς συνολικά, με 7 γκολ και 6 ασίστ!

Δεν το λες κι άσχημα για παίκτη 24 χρονών, διεθνή με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας (μέχρι την U 23), με ποιότητα στις τελικές του, είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας. Παίκτης που του αρέσει να ξεκινά από δεξιά και να χώνεται διαγώνια στην αντίπαλη περιοχή.

Μετά τον Μπακασέτα/αγορά από την Τράμπζονσπορ, τον Ακαιντίν/δανεισμός από την Φενέρ, ο Τετέ από την Γαλατά ήταν το τρίτο μεταγραφικό deal του Παναθηναϊκού των Αλαφούζου – Παπαδημητρίου από τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας μέσα στο 2024. Απομένει πλέον να πάρουν παίκτη κι από την … Μπεσικτας!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr