Τρίποντο με υπογραφή Τζούρισιτς για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ! (vids)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φιλίπ Τζούρισιτς ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον Πανσερραϊκό και πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντό του στο πρωτάθλημα της Superleague.

Τρίποντο με υπογραφή Τζούρισιτς για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ! (vids)

Από κόρνερ του Παναθηναϊκού ο Πανσερραϊκός χτύπησε στην επίθεση σε πρώτο χρόνο στο 4′ με τον Σαλαζάρ να μη βρίσκει εστία στην πρώτη τελική της αναμέτρησης. Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι απάντησαν με σουτ εκτός περιοχής από τον Τετέ, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Μπακασέτας έστρωσε αριστερά στον Μλαντένοβιτς, ο Σέρβος σέντραρε και από κόντρα ο Τετέ μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έφθασαν άμεσα στην ισοφάριση.

Ο Μπετανκόρ σε πρώτο χρόνο με έναν κεραυνό ανάγκασε τον Ντραγκόφσκι σε μεγάλη απόκρουση. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ίδιος ποδοσφαιριστής με καρφωτή κεφαλιά πάνω από τον Γέντβαϊ άφησε άγαλμα τον Πολωνό γκολκίπερ του Τριφυλλιού (1-1). Η φάση εξετάστηκε από το VAR για φάουλ στον Μπακασέτα.

Το Τριφύλλι έχασε μεγάλη ευκαιρία με συρτό σουτ του Μπακασέτα που έδιωξε με δυσκολία ο Γκουγκεσασβίλι. Στο 23′ οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι για πτώση του Ουναχί. Στο 30′ ο Μπακασέτας έφτιαξε χώρο για τον εαυτό του, εκτέλεσε από μακριά αλλά δεν βρήκε την εστία. Ο Σάλαζαρ σούταρε από πλαϊνή θέση, ο Πολωνός τερματοφύλακας των πρασίνων βρήκε απάντηση.

Από εξαιρετική πάσα του Πελίστρι ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, η προσπάθειά του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Τετέ δοκίμασε την τύχη του δίχως αποτέλεσμα. Αντίστοιχο ήταν το αποτέλεσμα και σε προσπάθεια του Μπετανκόρ.

Ο Ουναχί δοκίμασε δύο σουτ στις καθυστερήσεις. Το πρώτο δεν δυσκόλεψε τον Γκουγκεσασβίλι, στο δεύτερο ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού απέκρουσε, άλλα στη διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα ο τελευταίος έριξε γροθιά στον Βαγιαννίδη και έκανε ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο Ευαγγέλου πήρε πίσω την αρχική του απόφαση έπειτα από ανασκόπηση στο VAR.

Στο β ημίχρονο από συνεργασία Πελίστρι – Τετέ ο Βραζιλιάνος έκανε αμαρκάριστος ένα απογοητευτικό σουτ. Ο Γκουγκεσασβίλι πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε κεραυνό του Μπακασέτα, η μπάλα, μάλιστα, αλλοιώθηκε σε αμυνόμενο των φιλοξενούμενων. Ο Ιωαννίδης κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής, ο Ουναχί ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι είπε και πάλι «όχι».

Ο Ιωαννίδης κέρδισε νέο φάουλ εκτός της περιοχής, η εκτέλεση του Μπακασέτα σταμάτησε και πάλι σε αμυνόμενο. Ο Αλόνσο στο 67′ έριξε στη μάχη τους Τζούρισιτς-Μπάλντοκ στις θέσεις των Πελίστρι-Βαγιαννίδη. Ο πράσινος τεχνικός τα έπαιξε όλα για όλα με το πέρασμα του Γερεμέγεφ αντί του Μπακασέτα.

Ο Τζούρισιτς σαν από μηχανής Θεός με μακρινό σουτ του Τζούρισιτς έγραψε το 2-1 και πανηγύρισε έξαλλα. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής με νέο κεραυνό έβγαλε νοκ άουτ τον Πανσερραϊκό με ακόμα καλύτερο σουτ που πήρε μέσα και τα χέρια του Γκουγκεσασβίλι. Ο Αλόνσο άλλαξε το σύστημα με το πέρασμα των Τσέριν-Μαξίμοβιτς στις θέσεις των Ουναχί-Ιωαννίδη.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναχί, Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι, Ιωαννίδης

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Περούτσι, Μπετανκόρ, Τόμας, Τέρζιτς, Στάικος, Μπέργκστρομ, Σαλαζάρ, Ντάβιντσον, Φαρές

Exit mobile version