Παναθηναϊκός: Έξτρα βάρος στην πλάτη του το Τριφύλλι...

Στα πρώτα ματς της χρονιάς ο Παναθηναϊκός ψάχνεται. Αναμενόμενο και λογικό, είναι μια ομάδα που μέσα σε ένα χρόνο πάει να στηθεί από την αρχή για τρίτη φορά, προϋπήρχε η μέθοδος Ιβάν, Τερίμ.

Παναθηναϊκός: Αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ σε Αλόνσο και παίκτες, σύνθημα κατά Αλαφούζου

Κατά τα άλλο το κλαμπ μοιάζει να έχει ξεχάσει τρία πράματα. Το πρώτο πως αν στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν στείλεις μηνύματα υπεροχής αρχίζεις να τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Αυτό το έχουν εύκολο στο Κορωπί!

Το δεύτερο ότι δεν μπορείς να πάρεις την πρωτιά αν δεν σκοράρεις πολύ και εύκολα. Το τρίτο ότι από τους διαιτητές, όσο κι αν φωνάζεις, σφυρίγματα δύσκολα θα πάρεις: γι αυτό μηνύματα δεν χρειάζονται – ξέρουμε πως λειτουργεί το σύστημα!

Οι λιμανίσιοι π.χ που χρόνια είχαν λυσσάξει κατά του…Ρώσου φρόντισαν να διπλαρώσουν το σύστημα Σαββίδη για να μην νιώθουν στην απέξω, άλλωστε το παραποδόσφαιρο με αυτούς στα κουμάντα θέριεψε, οπότε υπάρχει άριστη …τεχνογνωσία εκεί κάτω για το πως παίζεται το παιχνίδι πίσω από την κουρτίνα.

Με το τριφύλλι ανύπαρκτο στα όργανα αποφάσεων εδώ και τρεις δεκαετίες, προφανώς γνωρίζεις ότι για να βάλεις από κάτω τους άλλους χρειάζεσαι πολύ πιο ακριβή ομάδα, κάτι που συνέβη φέτος κι είχαμε να δούμε από εποχές πολυμετοχικότητας.

Δυστυχώς όμως είναι τόσες οι αμαρτίες που κουβαλά αυτή η ομάδα που φορτώνεται τα λάθη που προηγήθηκαν, κάτι που βάζει κι άλλο φορτίο στις πλάτες παικτών και προπονητή. Οπότε το να ξεμπλέξεις και να μπεις σε μια ροή μόνο εύκολο δεν είναι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr