Λίγο «φρένο» με Μαρσιάλ: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες μεταγραφές, είπαμε;

Ωραία τα αεροδρόμια, οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν λόγους να στήνουν πανηγύρι έξω από τις πύλες του «Ελ. Βενιζέλος», αλλά στη χώρα έχουν έρθει μεγαλύτεροι (εν ενεργεία) ποδοσφαιριστές.

Λίγο «φρένο» με Μαρσιάλ: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες μεταγραφές, είπαμε;

Όπως και στο μπάσκετ με τον Φουρνιέ, ένας φίλαθλος που του έχει λείψει μια λάμψη από το NBA, αλλά και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο από τα… σαλόνια, έχει κάθε δικαίωμα να εκτονωθεί με μια μεταγραφή… βόμβα. Απόλυτα κατανοητό.

Η ΑΕΚ σε ιστορικό επίπεδο έφερε μεγάλα ονόματα το φετινό καλοκαίρι. Δεν είχαν ξαναδεί στην ΑΕΚ ποδοσφαιριστές με τέτοια βιογραφικά, όπως εκείνα του Λαμέλα και του Μαρσιάλ. Αν και φέρνει «γκαντεμιά» η θερμή υποδοχή από τους οπαδούς των ελληνικών ομάδων (βλέπε Μαρσέλο, Εσιέν ή και… Χεζόνια), στην Ελλάδα άπαντες ζουν και αναπνέουν για τις ομάδες τους στο απόλυτο.

Ο Μαρσιάλ είναι ένας αναγνωρισμένος ποδοσφαιριστής που λείπει, βέβαια, από τη δράση από τον Δεκέμβριο του 2023 και κανένας δεν έχει δώσει report για την αγωνιστική του κατάσταση. Παράλληλα, γίνεται λόγος για μία από τις σπουδαιότερες (ακόμα και τη σπουδαιότερη) μεταγραφές όλων των εποχών.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αγνοείται τους τελευταίους (πολλούς) μήνες παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε καλή ηλικία. Η ΑΕΚ τον απέκτησε 18 Σεπτεμβρίου ως ελεύθερο στην αγορά, επομένως, τους προηγούμενες μήνες δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο κλαμπ που θα τον δελεάσει.

Επιπρόσθετα, δεν έχει κάνει και κάποια προετοιμασία, οπότε, θα ενταχθεί άτσαλα στο κιτρινόμαυρο σύνολο. Αυτό δεν επηρεάζει τόσο την Ένωση, βέβαια, γιατί ο Πιερό προσαρμόστηκε αμέσως στην ομάδα εν απουσία και του Λιβάι Γκαρσία (!).

Στην Ελλάδα έχουν έρθει μεγαλύτερα ονόματα από τον Μαρσιάλ που άφησαν και έργο στο γήπεδο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήρθε ως ο αρχηγός της «Σελεσάο» στον Παναθηναϊκό. Ο Ριβάλντο έκανε φίλους και… εχθρούς να υποκλιθούν στην παγκόσμια κλάση του. Είτε με τα χρώματα του Ολυμπιακού, είτε με εκείνα της ΑΕΚ.

Ο Σισέ βγήκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στη Superleague και κατέκτησε το νταμπλ. Συνδύασε τη χρυσή του εποχή στον Παναθηναϊκό και με μία ανεπανάληπτη πρόκριση απέναντι στη Ρόμα για το UEFA Europa League.

Αν ο Μαρσιάλ θα «αναστηθεί» στην ΑΕΚ, θα το δείξουν οι επόμενοι μήνες, όμως, οι αρχικές ενδείξεις δεν φέρουν κάποιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Σίγουρα ο Ηλιόπουλος θα διαφύλαξε με κάποιον όρο τα χρήματά του για παν ενδεχόμενο…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr