Μαουρίτσιο Σάρι: «Ελπίζω να επιστρέψω πριν τον Γενάρη στους πάγκους»

Ο Μαουρίτσιο Σάρι επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο και αποκάλυψε ποιο το πλάνο του για την προπονητική του καριέρα μετά από μια αποχή μηνών από τα γήπεδα.

Μαουρίτσιο Σάρι: «Ελπίζω να επιστρέψω πριν τον Γενάρη στους πάγκους»

Αναλυτικά:

«Ελπίζω να επιστρέψω πριν τον Ιανουάριο, αλλά εξαρτάται και από τις καταστάσεις και τις προτάσεις που θα δεχθώ, τα κίνητρα και το τηλέφωνο που θα μου δώσει περισσότερη αδρεναλίνη.

Δεν βλέπω τον εαυτό μου να σταματάει. Θέλω ακόμα να προπονήσω και πιστεύω είμαι σε μια κατάσταση στο να δώσω πράγματα…».

Σχετικά με το αν σκέφτεται να εργαστεί εκτός Ευρώπης ο Σάρι δήλωσε: «Η Μπόκα θα ήταν ένα τρελό όνειρο, αλλά δεν ξέρω αν θα γινόταν πραγματικότητα. Κάποια παιχνίδια στο Μπομπονέρα θα ήταν μια μοναδική εμπειρία».

Επίσης, μίλησε για τους νεαρούς προπονητής του ιταλικού πρωταθλήματος: «Το να παίζεις με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις είναι περίεργο. Ας περιμένουμε μερικά παιχνίδια για να καταλάβουμε. Στην πραγματικότητα, ο Kλοπ είπε ότι χρειάζονται δύο χρόνια για να κρίνεις τη δουλειά ενός προπονητή.

Είναι αλήθεια ότι ”τρεντάρουν” περισσότερο οι νέοι προπονητές, αλλά τρεις προπονητές της ηλικίας μου κατέκτησαν ευρωπαϊκούς τίτλους την περασμένη σεζόν. Ο Αντσελότι το Champions League, ο Γκασπερίνι το Europa και ο Μεντιλίμπαρ το Conference League. Όπως και ο Ντε Λα Φουέντε που κατέκτησε το Euro με την Ισπανία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προτίμηση που είχαν προς το πρόσωπό του οι φίλαθλοι της Μίλαν: «Δεν είναι ωραίο να μιλάμε για αυτό τώρα. Απαιτείται σεβασμός. Ο Πάουλο Φονσέκα είναι καλός προπονητής, άνθρωπος υψηλού επιπέδου. Τον έχω γνωρίσει προσωπικά. είναι στην αρχή ενός νέου ταξιδιού και πρέπει να είναι ήρεμος. Δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό».

Επίσης, αναφέρθηκε στον Τιάγκο Μότα και το πέρασμά του από τη Γιουβέντους: «Είναι σαν δύο διαφορετικές ταινίες. Είναι μόνο η αρχή, αλλά μπορείτε να δείτε την επιθυμία του Μότα να κάνει κάτι διαφορετικό».

Τέλος, ο Σάρι δήλωσε για το αν μετάνιωσε που έφυγε από τη Λάτσιο: «Όχι, ήταν μια στιγμή προσωπικής και εσωτερικής εσωστρέφειας. Υπήρχαν καταστάσεις που δεν μου άρεσαν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ή ανανεώνεις με έναν προπονητή ή τον απολύεις. Ή ο προπονητής παραιτείται. Και το έκανα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr