Ώρα να βάλει πλάτη ο... Panathinaikos στην Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει βαθμούς και να βελτιώσει την βαθμολογία του στην ΟΥΕΦΑ γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να του έρχονται μεγαθήρια στις προσεχείς θερινές του κληρώσεις.

Ώρα να βάλει πλάτη ο... Panathinaikos στην Ευρώπη!

Το Γουέμπλεϊ, ο ημιτελικός το 1985, η θαυμαστή πορεία του 1996, τα τρομερά αποτελέσματα της περιόδου 1999-2004 ήταν από μόνα τους ένα είδος εγχειρίδιου ευρωπαϊκής επιτυχίας: ο σύλλογος στο μυαλό των φίλων του έπρεπε πάντα να έχει δυνατές διοικήσεις, προπονητές με κύρος και σταρ στο χορτάρι, δηλαδή σπάνιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες.

Αυτά έψαχνε για χρόνια και μετά όλο αυτό χάθηκε: σιγά σιγά όλοι άρχισαν να μιλάνε αποκλειστικά για λεφτά, η μάχη κατά της διαφθοράς στο πρωτάθλημα μετρούσε περισσότερο, όπως και το σβήσιμο των χρεών.

Η Ευρώπη έπαψε να ενδιαφέρει σε σημείο που μπορούσε και να θυσιαστεί συνειδητά για να μειωθούν χρέη αστεία για την τσέπη των μετόχων (σαν τα 300 χιλιάρικα για κάποιον Βέμερ π.χ).

Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του παρελθόντος διαμόρφωσαν τρεις γενιές οπαδών.

Ο σύλλογος, όμως, μετά το 2010 προτίμησε να αναδείξει σε ιερό δισκοπότηρο όχι πια την Ευρώπη αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα κι έφτασε εξαιτίας χρεών να θυσιάσει την παρουσία στο διεθνές παλκοσένικο, αυτή που για χρόνια καμάρωνε. Η ιστορία διδάσκει!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr