Παναθηναϊκός: Δεν... σταματιέται αυτό που έρχεται στο Τριφύλλι!

Ακόμα περισσότερο φέτος η επίθεση του Παναθηναϊκού θα βασίζεται στην εκπληκτική ικανότητα Σλούκα/Μπράουν στην εισαγωγική πάσα δηλαδή στο να βάζουν κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τη μπάλα στο ζωγραφιστό.

Βόμβα Γιαννακόπουλου με Αταμάν και νέο πολυετές συμβόλαιο: «Πέντε σερί ευρωπαϊκά»

Αυτό κάνει μια στην ουσία προβλέψιμη επίθεση να παράγει πάνω στην ίδια κατάσταση σε συνέχειες κι όσο αυτό καθίσταται δυνατό στο μάξιμουμ. Είναι μεγάλη υπόθεση η ικανότητα αυτή του αρχηγού των πρασίνων, η οποία συνδυάζεται με την μεγάλη μπασκετοσύνη που κουβαλάει στο μυαλό του ο Αμερικανός συνοδοιπόρος του στη θέση.

Μεγάλη υπόθεση για τον Δημήτρη Μωραϊτη να περνά ώρες καθημερινά με αυτούς τους καθηγητές της θέσης 1, αν το εκμεταλλευτεί θα είναι και του χρόνου μέλος του rotation ως μια τίμια, γηγενής λύση, που θα δίνει πολλά στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ανυπολόγιστης αξία να έχεις κλάση στο πόστο του κουμανταδόρου.

Όταν για παράδειγμα τα ίδια plays τα έτρεχε ο Τζάκσον, ο Μακ, ο Σίβα, ο Γιόβιτς ο πρωταθλητής (λογικότατο) …έπινε θάλασσα. Πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα όταν στην πιο κομβική θέση έχεις τους καλύτερους playmaker στην Ευρώπη στο μισό γήπεδο που καταφέρνουν να ελέγξουν την ροή αγώνων μόνοι τους.

Οι άνθρωποι εδώ και χρόνια δίνουν μαθήματα για το πως παίζεται η θέση σήμερα δημιουργώντας και κρατώντας τους πάντες έτοιμους και μέσα στην επίθεση ακόμα και εάν πολλοί εκ των συμπαικτών του δεν “γράφουν”. Μοναδικός ο τρόπος που κάνουν Κώστας/Λορένζο, “αυτό που γνωρίζεις αλλά δε μπορείς να σταματήσεις”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr