Παναθηναϊκός: Ο λόγος που ο Αλόνσο μοιράζει την... τράπουλα!

Γιατί γίνονται τόσες αλλαγές στη διάταξη του Παναθηναϊκού και στα πρόσωπα; Ο Ντιέγκο Αλόνσο στο ξεκίνημά του μοιράζει το χρόνο συμμετοχής.

Άρης Γάτας: «Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με Λανς - Αυτό μου είπε ο Μάγκνουσον» (vid)

Ο κόουτς ψάχνεται πολύ κι αναζητά παίκτες που θα δείξουν προσωπικότητα: έτσι δείχνει να κερδίζει τον Τζούρισιτς που αν και παίζει σε λάθος θέση έχει σκοράρει τρις, έχει κερδίσει πέναλτι, έχει κι ένα δοκάρι. Έτσι έχει βρει την υγειά του με τον Τετέ που κάνει τα πάντα στο τερέν, το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει με τον Πελίστρι που είναι “δικός του” παίκτης.

Δεύτερον, ο Ουρουγουανός δεν αντέχει γκρίνιες: θέλει πάνω από όλα ήσυχα αποδυτήρια και μια από τις αγαπημένες του φράσεις είναι ότι για να παίζουν 11 όπως πρέπει, πρέπει άλλοι 15 να συμπεριφέρονται όπως πρέπει. Λέει επίσης ότι στην διάρκεια ενός ματς μπορείς να δώσεις χρόνο συμμετοχής σε πολύ λαό χάρη στις πέντε αλλαγές.

Πιστεύει επίσης ότι αν δεν έχεις ένα σούπερ ποιοτικό παίκτη χρειάζεσαι πολλούς για να πάρεις λίγα από όλους: οι μεταγραφές που έγιναν είναι ποιοτικές, αν και θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες, ο κόουτς πιστεύει ότι με την πάροδο του χρόνου η ομάδα θα προοδεύει. Ως τότε θέλει να τον βοηθήσουν οι προσωπικότητες που με τα σολαρίσματά τους θα βοηθήσουν το κλαμπ να πάρει πόντους όσο το τριφύλλι θα μοντάρεται. Γι αυτό ο Αλόνσο μοιράζει τον χρόνο, για να τους κρατά όλους ικανοποιημένους και με αυξημένο κίνητρο, άσχετα αν τα τρεξίματα δεν είναι αυτά που θα έπρεπε.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr