Παναθηναϊκός: Η αλήθεια με τους παίκτες και τον Αλόνσο...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δείχνει σε όλους τους παίκτες που έχει καταλήξει ότι του κάνουν πως θα παίζουν.

Παναθηναϊκός: Το τρικ... all in του Αλόνσο που έφερε την πράσινη πρόκριση!

Κάνει rotation, θέλει να αξιοποιήσει το δώρο των πέντε αλλαγών, γεγονός που του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει πολύ κόσμο: ήδη έχει ρίξει στα ματς δύο γκολκίπερ και τρεις σέντερ φορ, το ωραίο είναι πως παρά τα δομικά προβλήματα του ξεκινήματος, όλοι οι στράικερ κουράζουν/μπερδεύουν τους αντίπαλους αμυντικούς, μπαίνουν στο γήπεδο και βρίσκουν γκολ.

Η φιλοσοφία του κόουτς είναι να δοθούν ευκαιρίες σε όλους. Λίγοι έχουν δώσει σημασία στο ότι ο Τετέ ξεκίνησε ονειρικά, ο Πελίστρι έχει μεγάλη συμμετοχή στον αποκλεισμό της Λανς, ο Γερεμέγιεφ σκόραρε ήδη τρεις φορές, όσες κι ο Τζούρισιτς που τους τελευταίους μήνες είχαμε ξεχάσει ότι υπήρχε!

Δεν περισσεύει κανένας, αλλά υπάρχουν και κάποια δεδομένα που ξεπερνούν τις δυνατότητες προπονητικής παρέμβασης, δυσχεραίνοντας το έργο του προπονητή. Το πρώτο είναι ότι η σεζόν είναι γεμάτη από εβδομάδες με τρία ματς – δεν υπάρχει χρόνος για προπόνηση κι αυτό δυσκολεύει κυρίως όσους τραυματίζονται.

Το δεύτερο είναι ότι η προσφορά κάποιων δεν είναι αυτή που ο Αλόνσο περίμενε: ο Μπακασέτας, ο Τσέριν, ο Σένκεφελντ, ο Κώτσιρας δεν του δίνουν όσα θα ήθελε, άλλοι είναι ασταθείς κι άλλοι δεν παίζουν στις θέσεις που πρέπει (Τζούρισιτς αριστερό εξτρέμ π.χ και Τετέ δεκάρι).

Παρά το κακό ξεκίνημα, οι ποδοσφαιριστές βλέπουν με καλό μάτι τον κόουτς, γιατί ξέρουν πως θα βρουν χρόνο, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο να αγωνίζονται μα και να προσφέρουν ποιοτικές στιγμές.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr