Αζεντίν Ουναχί: Ο παίκτης που έλειπε και η πιθανή μεγάλη έκπληξη με τη θέση του

Ο Παναθηναϊκός πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε κι επίσημα τη μεταγραφή του Αζεντίν Ουναχί ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο επίπεδο τη μεσαία του, κι όχι μόνο, γραμμή.

Το καλύτερο το φυλούσαν για το τέλος οι πράσινοι τη φετινή μεταγραφική περίοδο, καθώς μετά τα δίποντα με τους Τετέ και Πελίστρι, ήρθε και το buzzer beater με τον Αζεντίν Ουναχί, ο οποίος έρχεται στον Παναθηναϊκό με σκοπό να τον μεταμορφώσει αγωνιστικά.

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ένα ομαδικό άθλημα, ωστόσο ένας πραγματικά καλός παίκτης έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την ομάδα και ταυτόχρονα να κάνει καλύτερους και τους υπόλοιπους παίκτες. Να τους συμπαρασύρει στον δικό του ρυθμό.

Ο Αζεντίν Ουναχί έρχεται στο Τριφυλλί γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να παραθέσει δηλαδή όλη την γκάμα των πλούσιων και τρομακτικά καλών στοιχείων, ειδικά για το ελληνικό επίπεδο, που διαθέτει κι έπειτα να τα ενώσει μ’ εκείνα των Αράο, Μαξίμοβιτς, Τσέριν που αγωνίζονται καθαρά στη μεσαία γραμμή.

Ένας λεπτοκαμωμένος… γίγαντας που λάμπει καλπάζοντας στο χορτάρι

Αζεντίν Ουναχί: Ο παίκτης που έλειπε και η πιθανή μεγάλη έκπληξη με τη θέση του

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Μαροκινός που έρχεται σε μια απίστευτα καλή ηλικία στον Παναθηναϊκό, 24 ετών, είναι ένας σύγχρονος box to box παίκτης. Η φυσική του θέση αυτή είναι, όμως μπορεί να υποστηρίξει ακόμα περισσότερες θέσεις αν του ζητηθεί κι εκεί ποντάρει σημαντικά ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Βλέποντας κανείς το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και χωρίς να τον ξέρει καθόλου, αμέσως η πρώτη του αντίδραση αναμένεται αρνητική. Γενικά η εμφάνιση αυτού του παιδιού απωθεί και δεν μαγεύει.

Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι καλλιστεία και δεν μετράει η εμφάνιση αλλά οι ικανότητες και το μυαλό κι ο Ουναχί είναι παίκτης που αν του δώσει κάποιος την ευκαιρία να τον παρακολουθήσει στη δράση τότε αυτόματα θα τον ερωτευθεί.

Με απλά λόγια τα στοιχεία που διαθέτει ήταν στη λίστα μ’ εκείνα που ήθελε ο Παναθηναϊκός από έναν παίκτη του στο κέντρο του γιατί ήταν ακριβώς αυτό που του έλειπε. Με τη διαφορά όμως ότι οι παραστάσεις του Μαροκινού είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητικές.

Μια πολύ πιο εξελιγμένη μορφή του Ζέκα – Ακούραστο εργαλείο

Αζεντίν Ουναχί: Ο παίκτης που έλειπε και η πιθανή μεγάλη έκπληξη με τη θέση του

Προσπαθώντας να σας συστήνουμε ακόμα περισσότερο τον ποδοσφαιριστή, ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι ο Κάρλος Ζέκα όταν ήταν όμως στο peak του κι όχι πλέον που βρίσκεται στη Δύση της καριέρας του και ουσιαστικά κολλάει τα τελευταία ένσημα.

Ο Ουναχί διαθέτει τα πνευμόνια του Πορτογάλου μέσου με αποτέλεσμα να βρίσκεται παντού στο γήπεδο μοιάζοντας σαν ένα ακούραστο εργαλείο που δεν μπαίνει σε κατάσταση παύσης ποτέ.

Αρκετά πεισματάρης, έχοντας τρομερή αυτοπεποίθηση γι’ αυτά που μπορεί να κάνει και μ’ ένα ύφος κάπως μπλαζέ θα μπει στο γήπεδο προκειμένου να περάσει τους δικούς του νόμους στη μεσαία γραμμή.

Ένας ταχυναδυναμικός παίκτης που στο παιχνίδι εδάφους είναι τρομακτικά καλός κι ένας ποδοσφαιριστής που δεν αφήνει καμία φάση να φύγει δίχως να την παλέψει. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν aggressive μέσο, ο οποίος μπορεί να κάνει τρομερό δίδυμο και σε τρεξίματα και σε μαχητικότητα με τον επίσης πανταχού παρών Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Υποστηρίζει και τον πιο ντελικάτο ρόλο – Δεν έχει κανένα θέμα

Αζεντίν Ουναχί: Ο παίκτης που έλειπε και η πιθανή μεγάλη έκπληξη με τη θέση του

Ένα από τα βασικά προσόντα του Ουναχί είναι ότι μιλάμε για ένα σύγχρονο «8αρι», ο οποίος όμως διαθέτει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και μια ξεχωριστή αντίληψη για το παιχνίδι που τον κάνουν αυτόματα διαθέσιμο και για τη θέση «10».

Τρομερός στο κουβάλημα της μπάλας, ακόμα καλύτερος στο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, γρήγορος κι έχοντας αυτό το σπάνιο αλλά τρομερά λατρεμένο στυλ με την ντρίμπλα της τάπας μπορεί να δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

Θα τον παρατηρήσετε πολλές φορές να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο κι όταν πάει να ντριμπλάρει να χρησιμοποιεί τις ποδοσφαιρικές του τάπες, για να το κάνει. Του αρέσει και είναι μια κίνηση που την έχει κάνει δική του. Ένας ιδιαίτερος αλλά ξεχωριστός τρόπος που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Γενικότερα είναι ένας παίκτης που θα δει το τέρμα και θα προσπαθήσει είτε με ατομικό είτε με ομαδικό τρόπο να φτάσει η μπάλα κοντά σ’ αυτό, για να γεννηθούν απειλές κι έχοντας τους Τετέ, Ιωαννίδη, Πελίστρι μπροστά του, θεωρώ ότι οι ορίζοντές του θ’ ανοίξουν ακόμα περισσότερο, οι επιλογές του πάντα θα είναι πολλές και ποικίλες με αποτέλεσμα να το… λατρέψει!

Η θέση έκπληξη – Το κρυφό χαρτί του Ντιέγκο Αλόνσο





Ο Ντιέγκο Αλόνσο ανήκει κι εκείνος στη σχολή των προπονητών που του αρέσει ένας παίκτης να υποστηρίζει πολλές θέσεις και γι’ αυτό το λόγο ήρθε ο Μπάλντοκ στην ομάδα. Προκειμένου να μπορέσει ο Κώτσιρας να μη χρησιμοποιείται αυστηρά ως μπακ. Το ίδιο, με άλλα δεδομένα ισχύει και για τον Αράο.

Κι ερχόμαστε στον Ουναχί, ο οποίος ήδη υποστηρίζει δύο θέσεις, αλλά μπορεί να παίξει και σε μια τρίτη, όπου οι πράσινοι έχουν μεν παίκτες, αλλά γιατί να μην βάλουν κάτι επιπλέον και να γίνουν πιο απρόβλεπτοι;

Ο Μαροκινός λόγω της τεχνικής, της ταχύτητας, της έκρηξης και της ευελιξίας του, μπορεί να παίξει και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης σ’ έναν ελεύθερο ρόλο δίνοντας άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.



Σαν παράδειγμα ο Ουρουγουανός τεχνικός μπορεί να ξεκινήσει ένα ματς με τριάδα Αράο, Τσέριν, Μπακασέτα στο κέντρο και σαν μια μορφή εσωτερικού μέσου τον Μαροκινό, ο οποίος εδώ ξεκλειδώνει δύο σημαντικά στοιχεία, από τα πολλά, σε άμυνα κι επίθεση.

Επίθεση: Εκτός από την ανισορροπία που δημιουργείται στον άξονα όσον αφορά την αντίπαλη άμυνα, ο Ουναχί με την εσωτερική του κίνηση δίνει χώρο στον μπακ του (Μαξ/Μλαντένοβιτς), ώστε να γίνει full-back και όταν επιτεθεί με την μπάλα αυτόματα η περιοχή να γεμίσει με περισσότερους παίκτες με πράσινες φανέλες.

Άμυνα: Στην προκειμένη περίπτωση εξαρτάται πως θέλει να τον εκμεταλλευτεί ο προπονητής, όμως κι εδώ πάλι σ’ ένα στυλ εσωτερικού μέσου εκτός από το γεγονός πως βοηθάει πολύ τον μπακ του (δεν κάνει σχεδόν ποτέ ο Τζούρισιτς), αυτόματα κλείνει περισσότερο τον άξονα με τις κινήσεις του, αν ορισμένες ομάδες έχουν κύρια μορφή επίθεσης τη συγκεκριμένη τακτική.

Στο χέρι του Αλόνσο να παίξει ένα είδους… σκληρού πόκερ!





Πλέον τα πάντα περνούν στα χέρια του Αλόνσο, ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά της τράπουλας που του μοιράστηκε και καλείται να κάνει τους απαιτούμενους συνδυασμούς, ώστε η ομάδα ν’ αρχίσει να ρολάρει και στην Ελλάδα πριν είναι πολύ αργά, συνεχίζοντας ανάλογα στην Ευρώπη.

Με τον Ουναχί ο Ουρουγουανός τεχνικός γνωρίζει ότι έχει ένα τρομερό όπλο στη φαρέτρα του και δεδομένα το πόκερ που μπορεί να παίξει, αν χειριστεί έξυπνα τις καταστάσεις, μπορεί να είναι πολύ… σκληρό!

Exit mobile version