Μεταγραφή Ουναχί - Το ενοίκιο, η οψιόν, το συμβόλαιο και η... Ανζε

Άλλο ένα μεταγραφικό deal είναι προ των πυλών για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κάνει δικό του, τον Ατζεντίν Ουναχί με το στόρι της μεταγραφής να είναι πλούσιο.

Παναθηναϊκός: Δεν ασχολείται με Ουνάχι ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός κάνει μεταγραφικό θόρυβο λίγο πριν το deadline και φέρνει στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ τον Ατζεντίν Ουναχί.

Η Μαρσέιγ από την αρχή της φετινής προετοιμασίας δεν υπολόγιζε τον Μαροκινό μέσο με αποτέλεσμα να τον βάλει στη βιτρίνα της, για να τον πουλήσει με τη Λανς να ήταν η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για εκείνον.

Η περίπτωσή του ωστόσο δεν προχώρησε, καθώς η τιμή που τον αξίωναν οι Μασαλλοί θεωρήθηκε υπερβολικό ποσό (12 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα ο παίκτης να παραμείνει στο σύλλογο χωρίς ουσιαστικά ν’ αλλάξει κάτι ως προς τα πλάνα του προπονητή του για εκείνον.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι και θα κάνει δικό του τον Ουναχί μ’ ένα deal που θα έχει τη μορφή δανεισμού με τους πράσινους να βγάζουν από τα ταμεία τους 500 χιλ ευρώ, ενώ παράλληλα υπάρχει και μία τεράστια μη υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα που συμπληρώνουν, μαζί με το «ενοίκιο», τα 12 εκατ. ευρώ που ζητούσε, αρχικά, η Μαρσέιγ για τον 24χρονο κεντρικό μέσο.

Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε προτάσεις και από την Αλ Σαντ, τις οποίες όμως απέρριψε και στην πορεία ήθελε κι ο ίδιος να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό, όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του κι αυτό λειτούργησε ως πολύ σημαντικός παράγοντας για τη συνέχεια της υπόθεσης.

Τέλος, στην όλη μεταγραφή συνδέεται και η Ανζέ, η οποία διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης το οποίο αγγίζει το 30%. Αυτό σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει το επόμενο καλοκαίρι να αγοράσει τα δικαιώματα του Μαροκινού μέσου, τότε θα πληρώσει το ποσό που ορίστηκε ως οψιόν.

Με απλά λόγια απ’ αυτά τα χρήματα, τα 3,5 εκατ. θα πάνε στην Ανζέ και τα 8 εκατ. (συν δύο μπόνους που δεν προσδιορίζονται) στη Μαρσέιγ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr