Παναθηναϊκός: Έσπασε η «κατάρα» την κατάλληλη στιγμή!
Χρειαζόταν να σπάσει η κακοδαιμονία του προπονητή που είδε τους παίκτες του να εκτελούν πέναλτι ως το…ξημέρωμα στην Ολλανδία, να τους παίρνουν πίσω πέναλτι που είχε καταλογιστεί στη Γαλλία, να ακυρώνεται γκολ στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης ίδια με εκείνο που μέτρησε κανονικότατα στο ΟΣΦΠ -Καλλιθέα.
Καλύτερο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να βρεθεί από εκείνο της Πέμπτης. Κόσμος και ομάδα έγιναν ΕΝΑ (πόσο μας έχει λείψει αυτό), ο ίδιος αποθεώθηκε και ξέρει ότι κέρδισε ένα μαξιλαράκι χρόνου ώστε να μπορέσει να δείξει τις ιδέες του. Να προικιστεί σωστά πρέπει από την διοίκηση.
Ο Αλόνσο πρεσβεύει μια επιθετική φιλοσοφία και παίζει πάνω σε αυτή, επιλέγοντας τα υλικά που τον διευκολύνουν για ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού-ταμπέλα.
Στην Ισπανία δεν του έπιασε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πετύχει πράγματα στη δική μας χώρα. Η fast paced/physical style ομάδα που είδαμε από το 60 και μετά την Πέμπτη ήταν υπέροχη, σκοράροντας δις και χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες (με Τετέ, Φώτη) απέναντι σε εξαιρετικό σύνολο που υπερείχε σε ταχύτητα/κορμιά/χημεία/αυτοματισμούς.
Από όσα είδαμε κόντρα στη Λανς, ο Παναθηναϊκός -με κατάλληλες προσθήκες -μπορεί να συνδεθεί με up tempo ποδόσφαιρο συνεργασίας και να φέρει την επιγραφή “καλοπροπονημένος” που θα τον κάνει ελκυστικό στον κόσμο του.
Το στοίχημα της Ευρώπης το κέρδισε ο προπονητής εμφατικά, τώρα πρέπει να επικεντρωθεί -μαζί με τα παιδιά του- στο να φέρουν πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ κάτι που φαινόταν αδυνατον το βράδυ της …Κυριακής, δείγμα ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, αλλά και φυσικά ποτέ να μην εφησυχάζεις αναζητώντας πάντα το τέλειο!
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Πότε θα κάνει ντεμπούτο ο Χέιζ-Ντέιβις
- Γιαννακόπουλος: «Θα το αφήσουμε να το πάρει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ; - Να κρυφτούμε στα Ανώγεια!»
- «Πάγωσε» την Ευρώπη ο Γιαννακόπουλος! Τι γράφουν στο εξωτερικό για τον Χέιζ-Ντέιβις
- Παναθηναϊκός: Το Depth Chart μετά την απόκτηση του Χέιζ - Ντέιβις
- Το παρασκήνιο της ανατροπής: Έτσι πυροδότησε τη «βόμβα» Χέιζ-Ντέιβις ο Παναθηναϊκός