Γιατί να μην «χτυπήσει» και το Conference League ο Παναθηναϊκός;

Ο Παναθηναϊκός έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του στο Conference League να μαζέψει βαθμούς για το δικό του ranking, για τη χώρα, αλλά ακόμα και να κατακτήσει την κούπα.

Γιατί να μην «χτυπήσει» και το Conference League ο Παναθηναϊκός;

Σε δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως έχει αποκτήσει μέταλλο, ενώ το DNA του υπάρχει και… πάντα θα υπάρχει.

Την τελευταία διετία, μέσα από τα παιχνίδια με Μαρσέιγ, Μπράγκα, Βιγιαρεάλ, Ρεν, Άγιαξ και Λανς οι «πράσινοι» έχουν προσαρμοστεί σε συνθήκες πολύ υψηλού ποδοσφαίρου.

Το Τριφύλλι καλείται να δείξει πως ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε κάτι μοναδικό, κάτι ακατόρθωτο την περασμένη χρονιά, αλλά «κάτι» που είναι μέσα στις δυνατότητες των ελληνικών ομάδων. Και για αυτό, καταγράφηκε ως «ιερόσυλη» η οποιαδήποτε σύγκριση με το Euro 2004.

Από μια γρήγορη ανάγνωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 3η διοργάνωση της UEFA, δεν θα ήταν παράλογο να ειπωθεί πως η ομάδα του Αλόνσο μπορεί να εντάξει την κατάκτηση του Conference League μέσα στους στόχους της.

Δίχως να έχει ξεκινήσει η League Phase, ο Παναθηναϊκός δίνεται από τις στοιχηματικές εταιρίες ως το 4ο φαβορί για τη διοργάνωση παρά τα (πολλά) χρόνια απουσίας του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε αυτή τη συνθήκη και εκ του αποτελέσματος, η κλήρωση με τη Λανς ήταν καλή για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Απέκλεισαν μια ομάδα-φαβορί για το τρόπαιο από τον Αύγουστο.

«Τρομάζει» η Τσέλσι σαν όνομα, ωστόσο, οι Άγγλοι, πολλές φορές, φέρονται υπεροπτικά σε τέτοιες διοργανώσεις, όπως έκανε και πέρσι η Άστον Βίλα.

Δεν είναι στην καλύτερη φάση της σύγχρονης ιστορίας της. Μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να την αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός σε πρώιμο στάδιο της διοργάνωσης.

Υπάρχει η Ρεάλ Μπέτις, μια παραδοσιακή ισπανική ομάδα. Και η Φιορεντίνα με δύο χαμένους τελικούς στη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι στα «μέτρα» ενός σοβαρού Παναθηναϊκού.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι απαγορευτικό ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει το «μίνιμουμ» από την Ευρώπη, ένα τρόπαιο του Conference League για να ανέβει στη βαθμολογία της UEFA και να πάρει ένα καλό (σίγουρο) ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά.

Θέλει λίγη τύχη στην κλήρωση, καλή προετοιμασία από την ομάδα και… όλα μπορούν να συμβούν!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr