Παναθηναϊκός - Λανς 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού απέναντι στη Λανς.

Παναθηναϊκός - Λανς 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ήταν… γιορτή. Όπως το σχεδίασαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Πράσινες σημαίες κυμάτισαν στο ΟΑΚΑ. Η βαριά φανέλα της ομάδας ήταν «εκεί».

Οι επενδύσεις της διοίκησης (Πελίστρι, Τετέ) έφεραν τη μεγάλη πρόκριση. Το καλοκαίρι του Τριφυλλιού, σίγουρα, είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά ο σύλλογος «επιβίωσε» παρά τις δύσκολες κληρώσεις με Άγιαξ και Λανς και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Πλέον, μπορεί να κοιτάει πιο ψηλά στην Ευρώπη σε μια διοργάνωση κομμένη και ραμμένη για τις ελληνικές ομάδες.

Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι (10/10): Ο μεγάλος ήρωας του Παναθηναϊκού έπιασε το πέναλτι (και όχι μόνο) που δεν κατόρθωσε να πιάσει στο Άμστερνταμ. Τεράστιος τερματοφύλακας.

Γιάννης Κώτσιρας (6/10): Ο Έλληνας μπακ αντιμετώπισε δυσκολίες στον αγώνα αλλά στις περισσότερες ανταπεξήλθε. Αντικαταστάθηκε στο β’ μέρος από τον Βαγιαννίδη.

Τιν Γέντβαϊ (9/10): Ο Κροάτης στόπερ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση το φετινό καλοκαίρι.

Ίνγκι Ίνγκασον (8/10): Συγκλονιστικός ο Ισλανδός στόπερ που απολογήθηκε στον προπονητή του επειδή δεν κατάφερε να βγάλει το ματς.

Φιλίπ Μλαντένοβιτς (4/10): Ο Σέρβος μπακ «τρόμαξε» στο ξεκίνημα του αγώνα, υπέπεσε σε παράβαση (VARίσιου) πέναλτι, όμως, στην πορεία του αγώνα πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και βελτιώθηκε.

Ουίλιαν Αράο (7.5/10): Θετική εμφάνιση και από τον Βραζιλιάνο. Στο α’ ημίχρονο το Τριφύλλι κλείστηκε αρκετά στην περιοχή του και οι Γάλλοι επέβαλαν το ρυθμό τους στην επίθεση, δίχως να είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη αυτή η συνθήκη για τα χαφ.

Άνταμ Τσέριν (7/10): Ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής τα έδωσε όλα στο γήπεδο, έκοψε μπάλες, έκλεισε χώρους. Επιθετικά ήταν δύσκολο να προσφέρει κάτι.

Τάσος Μπακασέτας (6/10): Αυτό το στυλ ποδοσφαίρου δεν «ενθαρρύνει» τον Μπακασέτα να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Το πάλεψε όσο μπορούσε. Σωστά έγινε αλλαγή στο 60′.

Τετέ (10/10): Μέσα σε λίγες μέρες ο Βραζιλιάνος «μάγος» χάρισε τρεις πόντους στο πρωτάθλημα (από δική του κεφαλιά ήρθε το γκολ του Σπόραρ) και μια τεράστια πρόκριση στο League Stage του UEFA Conference League.

Φακούντο Πελίστρι (10/10): Ο Ουρουγουανός με ένα άψογο τελείωμα συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στους 60.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Πέτυχε το γκολ που έδωσε «ζωή» στο Τριφύλλι και ταυτόχρονα και το μομέντουμ του αγώνα.

Φώτης Ιωαννίδης (8/10): Θα ‘χει παράπονο από τον εαυτό του, πώς έχασε το σίγουρο 3-0. Παρόλα αυτά, είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ και γενικότερα ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του. Στο πρώτο μέρος ήταν εντελώς μόνος στο μισό της Λανς με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί. Σκόραρε το μεγάλο γκολ στη Γαλλία που ήταν καθοριστικό για τους «πράσινους».

Γιώργος Βαγιαννίδης (5/10): Έδωσε ενέργεια στην επίθεση του Παναθηναϊκού με τα τρεξίματά του από τα δεξιά.

Νεμάνια Μαξίμοβιτς (8/10): Έσωσε πάνω στη γραμμή στην πιο επικίνδυνη στιγμή της Λανς. Ποιοτικός ποδοσφαιριστής, θα πάρει περισσότερα από αυτόν, ο Παναθηναϊκός στα επόμενα παιχνίδια.

Ντανιέλ Μαντσίνι (8/10): Το ματς που χρωστούσε τόσους μήνες ο Αργεντινός επιθετικός, το έκανε απόψε.

Μπαρτ Σένκεφελντ (6/10): Κάλυψε αξιοπρεπώς το κενό του Ίνγκασον για 12′ συν τις καθυστερήσεις.

Φιλίπ Τζούρισιτς (5/10): Μπήκε σαν… καμικάζι στο γήπεδο και έδωσε ό,τι είχε. Μοίρασε μια ωραία πάσα στον Ιωαννίδη που αστόχησε προ κενής εστίας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr