Πελίστρι: «Ο Αλόνσο μου τηλεφωνούσε καθημερινά για τη μεταγραφή» (vid)

Ο Φακούντο Πελίστρι άνοιξε τα χαρτιά του στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Πελίστρι: «Ο Αλόνσο μου τηλεφωνούσε καθημερινά για τη μεταγραφή» (vid)

Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής «συστήθηκε» στο κοινό του Παναθηναϊκού μετά και το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λανς.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία (σ.σ ο πρώτος αγώνας). Όλα έγιναν γρήγορα. Έφτασα στη Γαλλία, προπονήθηκα μια φορά και έκανε το ντεμπούτο μου. Αισθάνομαι καλά.

Όταν ένας σύλλογος, όπως ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει έναν ποδοσφαιριστή και κάνει επίμονη προσπάθεια να τον αποκτήσει, τότε, για τον ποδοσφαιριστή είναι μια περήφανη στιγμή. Είναι σπουδαίο μια τέτοια ομάδα να σου δείχνει πόσο σε θέλει κι αυτό ήταν σημαντικό για μένα.

Από τον προηγούμενο μήνυμα δεχόμουν μηνύματα από τους οπαδούς. Δε νιώθω ιδιαίτερη πίεση, αλλά αυτή την πίεση θα τη χρησιμοποιήσω για να παίξω και να κάνω το καλύτερο, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Φυσικά, η παρουσία του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν σημαντική, τον γνωρίζω από την Εθνική Ουρουγουάης. Μου τηλεφωνούσε σχεδόν καθημερινά όταν ήμουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μου εξήγησε το πρότζεκτ. Όλα αυτά μαζί με οδήγησαν να έρθω εδώ.

Ο Αλόνσο μου ανέφερε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Μου εξήγηση πόσα θα προσπαθήσει να πετύχει στην ομάδα και αυτό να το χει στο μυαλό του ο ποδοσφαιριστής είναι σημαντικό. Είναι μια νέα περιπέτεια για μένα και θέλω να κάνω ευτυχισμένους τους οπαδούς.

Νομίζω ότι ο Αλόνσο έχετε παρατηρήσει όλοι πως έχει δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα, ζει κάθε παιχνίδι με αρκετό πάθος. Είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που έχει. Γνωρίζει να δίνει το κίνητρο στους παίκτες, του αρέσει η επίθεση.

Θέλω να πετύχω. Όταν τελειώσει η σεζόν, θέλω να κοιτάξω πίσω και να πω ότι κατορθώσαμε όλα όσα θέλουμε.

Ήταν καταπληκτικά. Πέρασα 4 χρόνια στη Μάντσεστερ, είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Βελτιώθηκα σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Το Μάντσεστερ είναι το σπίτι μου, έχω ωραίες αναμνήσεις, έχω φίλους. Τις εμπειρίες μου θέλω να τις αξιοποιήσω στο μέλλον.

Ο Μπρούνο, για μένα, είναι ένας στενός φίλος. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στη Μάντσεστερ, ήρθαμε κοντά. Περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί. Είναι ένας απίστευτος άνθρωπος και είμαι χαρούμενος που έχω τέτοια σχέση μαζί του. Επίσης, έχω τον αδερφό μου, τον Γκαρνάτσο. Όταν έμαθε τα νέα πως ερχόμουν εδώ, στενοχωρήθηκε. Το γκρουπ στη Μάντσεστερ ήταν πολύ καλό.

Όπως είπα, η Μάντσεστερ είναι από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Εάν κοιτάξει κανείς το ρόστερ, υπάρχει υψηλός συναγωνισμός. Σαν ομάδα, είναι τόσο μεγάλη με τόσους ποδοσφαιριστές, που δεν είναι εύκολο να καθιερωθείς. Στη Γιουνάιτεντ δεν έχεις εγγυημένο χρόνο, είμαι ευχαριστημένος που ήρθα εδώ. Θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο και να πετύχω τους στόχους μας.

Όταν έρχεσαι στο φινάλε της σεζόν, δεν έχεις αρκετούς αριθμούς που μπορείς να διαλέξεις. Επέλεξα το 28 που έχω καλές αναμνήσεις, ήταν καλή ιδέα. Στην Πενιαρόλ φορούσα το 10. Όταν πήγα στη Μάντσεστερ σκέφτηκα το 2+8=10. Μετά μου είπαν ότι το 28 είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σπόρτινγκ.

Θα ήταν προτιμότερο να απαντήσουν άλλοι για μένα. Θα έλεγα ότι είμαι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής με τη μπάλα, μου αρέσει η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, να βοηθώ με ασίστ ή γκολ. Τα τελευταία χρόνια κάνω πολλά και στο ανασταλτικό σκέλος. Στην εποχή μας χρειάζεται και η συμμετοχή στην άμυνα. Σε γενικές γραμμές αυτά.

Ανυπομονώ να γνωρίσω τους οπαδούς μας. Είδα κάποιους στη Λανς, αλλά θέλω να δω , επειδή είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα, όλους τους οπαδούς στο ΟΑΚΑ και να πανηγυρίσουμε στο τέλος της σεζόν.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr