Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Λανς.

Λανς - Παναθηναϊκός 2-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Σε μια κατάσταση 11 εναντίον 10 για 70′ ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον, δεν θα πάει αδιάφορος στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ σε μια εβδομάδα. Οι «πράσινοι» έκαναν δύο «δώρα» στους γηπεδούχους στο 4′ και στο 34′ με την άμυνα απλά να κοιτάζει. Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα δεν βρήκαν καθαρές ευκαιρίες στον αγώνα, κάτι που συνέβη και στο Άμστερνταμ.

Όπως σκόραρε με μια διείσδυση του Τετέ απέναντι στον Άγιαξ, έτσι και στη Γαλλία το Τριφύλλι βρήκε το γκολ με ένα απίστευτο «σλάλομ» του Ιωαννίδη που δίκαια τον έχουν τιτλοφορήσει με το όνομα του «Φαινομένου».

Ο Πελίστρι έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο στα 23 λεπτά, συν τις καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά, σε εκείνο το διάστημα σπαταλήθηκαν αρκετές επιθετικές προσπάθειες με αποτυχημένες σέντρες είτε από τον Μλαντένοβιτς, είτε από τον Λημνιό, είτε από τον Βαγιαννίδη.

Η πρόκριση είναι ανοικτή, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα χρειαστεί να «κυνηγήσει» με βάσιμες πιθανότητες το γκολ και όχι να αρκεστεί στην ποιότητα ορισμένων μονάδων, όπως του Τετέ και του Ιωαννίδη.

Ο Μπογκάρ θα μπορούσε, κάλλιστα, να καταλογίσει πέναλτι στο 87′. Μία ακόμη ευρωπαϊκή νύχτα ο Παναθηναϊκός είδε μια μεγάλη απόφαση να πηγαίνει «εναντίον» του, όπως και με τον «Αίαντα».

Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι (7/10): Δε φέρει ευθύνη σε κάποιο από τα γκολ των γηπεδούχων. Μάλιστα στο τέρμα του Σαΐντ, κάνει μια εκπληκτική πρώτη απόκρουση. Στον υπόλοιπο αγώνα, όποτε χρειάστηκε, επενέβη σωστά.

Γιάννης Κώτσιρας (5.5/10): Ο Κώτσιρας χρεώθηκε με ασίστ στο γκολ του Ιωαννίδη που φυσικά έκανε τα πάντα αποφεύγοντας 5+1 αντιπάλους. Στα πρώτα 35′ δεν είχε καλή αμυντική συμπεριφορά.

Τιν Γέντβαϊ (4/10): Ο Κροάτης είχε αργές αντιδράσεις στα γκολ της Λανς. Βελτιώθηκε στο β’ μέρος.

Ίνγκι Ίνγκασον (5/10): Και ο Ισλανδός αντιμετώπισε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας στη συνολική «τρικυμία» του α’ μέρους στην πράσινη περιοχή.

Φιλίπ Μλαντένοβιτς (3.5/10): Στο πρώτο γκολ της Λανς ο Σέρβος βρέθηκε «εκτός θέσης» και δεν καλύφθηκε το κενό του. Στην επίθεση δεν προσέφερε πολλά πράγματα με τις σέντρες του να είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες από τους αμυνόμενους των Γάλλων, ενώ δεν πάσαρε στον Πελίστρι.

Ουίλιαν Αράο (5/10): Για μια ακόμη φορά ο Βραζιλιάνος δεν κράτησε σε μια ισορροπία και δεν ήλεγξε το κέντρο. Μετά την αποβολή κατάφερε να ισορροπήσει κάπως στη μεσαία γραμμή με το πέρασμα του χρόνου.

Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (5/10): Ελάχιστη και η συνεισφορά του Τσέριν σε μια θέση που έχει πάρει αποκλειστικά στον ώμο του και που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Στο πρώτο μέρος απείλησε με μια κεφαλιά από σέντρα του Μπακασέτα.

Τάσος Μπακασέτας (6/10): Ο Μπακασέτας κέρδισε την αποβολή του Μεδίνα στο 21ο λεπτό. Προσπάθησε σε 3-4 περιπτώσεις να παίξει με κάποια μακρινή μεταβίβαση προς τον Ιωαννίδη. Δεν «κέρδισε» κάτι η ομάδα από τα δικά του στημένα.

Φιλίπ Τζούρισιτς (3/10): Δεν κατάφερε να «ακολουθήσει» τον ρυθμό του αγώνα ο Σέρβος μπακ.

Τετέ (6/10): Δεν παρουσιάστηκε κάποια μεγάλη φάση στον Βραζιλιάνο. Μετά την αποβολή η Λανς γύρισε πίσω στην άμυνά της και δεν βρήκε τους χώρους που θα ήθελε. Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου δοκίμασε ένα σουτ δίχως να ανησυχήσει τον Σάμπα.

Φώτης Ιωαννίδης (9/10): Ο Ιωαννίδης, αυτή τη στιγμή, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης. Όλη αυτή η «αναστάτωση» από Πορτογαλία, Αγγλία και Ιταλία δικαιολογήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αν και έχασε κάποιες μάχες από τον Ντάνσο, ο Έλληνας φορ πείσμωσε, πέρασε 5-6 παίκτες και έβαλε ένα γκολ – highlight για τις διοργανώσεις της UEFA.

Φακούντο Πελίστρι (8/10): Σε ρυθμούς… Γιουνάιτεντ ο Ουρουγουανός ξεχώρισε με το καλημέρα. Λίγο παραπάνω από 24 ώρες μετά την ανακοίνωσή του από την πράσινη ΠΑΕ πήρε ευκαιρία από τον Αλόνσο και έδειξε το ταλέντο του. Ταχύτατος με ωραία αντίληψη και πάσα. Δοκίμασε και σουτ και θα μπορούσε να αμειφθεί με πέναλτι στο 86′.

Γιώργος Βαγιαννίδης (5/10): Πέρασε στο γήπεδο με τη Λανς σε παθητικό ρόλο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή από τα δεξιά.

Νεμάνια Μαξίμοβιτς (6/10): Ο «Μάξι» έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο χώρο του κέντρου και έφερε μια φρεσκάδα στο κέντρο.

Δημήτρης Λημνιός (5/10): Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε συμμετοχή σε κάποιες περιπτώσεις δίχως να ξεχωρίσει.

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (4/10): Αγωνίστηκε ως δεύτερος επιθετικός, έπιασε μια κεφαλιά δίχως να δώσει κατεύθυνση στη μπάλα προς την εστία.

Exit mobile version