Αμορίμ: «Προσπαθούμε για την πρώτη μας επιλογή - Ας δούμε αν μπορούμε να το καταφέρουμε»
Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του ματς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Φαρένσε, ο Αμορίμ ρωτήθηκε για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Βίτορ Ροκέ και το γεγονός ότι τα «Λιοντάρια» βρίσκονται πλέον σε συζητήσεις με την τρίτη τους επιλογή.
Είναι προφανές πως ο δημοσιογράφος που έθεσε το ερώτημα είχε στο μυαλό του ως Νο.1 επιλογή τον Φώτη Ιωαννίδη, ρωτώντας μάλιστα εάν η προσπάθεια για τον Ροκέ ή για άλλον επιθετικό σημαίνει ότι η Σπόρτινγκ δεν μένει «όμηρος» της πρώτης επιλογής.
Αναλυτικά η απάντηση του Αμορίμ:
«Δεν ξέρω ποια είναι η πρώτη επιλογή που έχετε στο μυαλό σας [γέλια]. Προφανώς δεν θα σχολιάσω αυτό το θέμα. Υπάρχουν παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, παρόλο που παίζουν στην επίθεση, είναι διαφορετικές θέσεις και έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν ήξερα ότι διαπραγματευόμασταν μια τρίτη επιλογή, που είναι έκπληξη για μένα. Και αν είναι έκπληξη για μένα, μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Για τη θέση που μιλάτε, ξαναλέω, θέλουμε τις πρώτες επιλογές, μερικές φορές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πολλές φορές μπορούμε να το καταφέρουμε, άλλες φορές όχι.
Νομίζω ότι το βασικό, σε αυτές τις φάσεις, έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτήν την κατάσταση και η εμπειρία μας βοηθάει, είναι όταν αισθανόμαστε πραγματικά πίεση, και οι άνθρωποι μας θέλουν πραγματικά, και θέλουμε πραγματικά να βελτιώσουμε την ομάδα και ξέρουμε ότι αν υπάρχει πρόβλημα με αυτόν τον παίκτη ή με κάποιον άλλον, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, τείνουμε να κάνουμε λάθη. Και έχω κάνει λάθη, θα προσπαθήσω να μην τα ξανακάνω. Προσπαθούμε για την πρώτη επιλογή. Ας δούμε αν μπορούμε να το καταφέρουμε, αλλά αρχίζει να μας μένει λίγος χρόνος».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Με αυτό το τραγούδι πανηγύρισε ο Τεττέη τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Ντέμης: «Δεν έπεσα από τα σύννεφα με τη νίκη του Παναθηναϊκού - Μου έμεινε ο Αντίνο» (vid)
- Ζάετς για Γιάγκουσιτς: «Τον πήρε ο Παναθηναϊκός επειδή πλήρωσε περισσότερα»
- Παναθηναϊκός: Γι' αυτό έμεινε εκτός αποστολής ο Ρενάτο Σάντσες
- Τσάρλι: «Συμφωνία Αλαφούζου-Κομπότη για Τσάπρα!»